Van ötletetek arra, hogy ha a járda az udvarban alacsonyabb, mint a mellette lévő földes rész úgy 5 cm-el, akkor hogyan oldjam meg, hogy eső után a víz és a föld ne menjen a járdára?
Pénz nélkül mit akarsz? Következő közgyűlésen hozd fel hogy kellene vele csinálni valamit.
Máskülönben csak annyit tudsz tenni amit írtál, leszeded a földet.
De komolyan emberek a válaszadók sem csodatevő tündérek.
Pénz vagy kétkezi munka, ez mindenre igaz.
3 éve hozom elő a témát, folyton folyvást elutasítják, így ettől nem lesz rá pénz.
Mivel életembe nem építettem járdát, bár ezt már mindenki csinálta világéletében, sőt, így született már rajtam kívül mindenki.
Én - nem tudom,ki hogyan van ezzel - azért használom ezt a portált, hogy hasznos tanácsokat és ötleteket kapjak ilyen-olyan problémára....ha mindent tudnék magamtól, nem tölteném az időm itt és én lennék a világ csodája!
én 14.19
Mindenképp azt kell elérned, hogy a járda magasabban legyen mint a föld, tehát a lapátolás is jó dolog, de nem elég közvezlenüla járda mellett, mert ugyanúgy visszafolyik.
Amit még megtehetsz, hogy csinálsz egy vízelvezető árkot a járda mellé. Legyen legalább 15 centi mély, 20 centi széles. töltsd meg az árkot kaviccsal, így senki nem esik bele mégis levezeti a vizet mind a járdáról, mind a földről.
A helyedben megnézném a lábazatot is, nincs e vizesedés. Amennyiben a ház lábazata ázik a felgyülemlett víztől, akkor talán ezzel meg tudod győzni a többi lakót, hoszen az ő házuk állaga is romlik. Később egy kiszárítás, penészmentesítés, új lábazatszigetelés/vakolás sokkal többe kerülne, mint most a járdaszint megemelése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!