Nyáron kitegyem a katuszokat? És ha igen, akkor hova?
Tűző napra?
Figyelt kérdés
2011. márc. 28. 07:48
1/9 anonim válasza:
Nyáron a legjobb nekik a tüzö nap, DE!! ha egyböl odateszed, akkor megégnek. Legkésöbb május közepén tedd ki elöször félárnyékba, és csak 1-2 hét múlva a napra. Összel sokáig kinn hagyhatod, mert mindegyik elbirja az egy-két fokos fagyot.
2011. márc. 28. 07:56
2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
Akár már most is kitehetem? És érje az eső vagy inkább ne?
2011. márc. 28. 08:00
3/9 anonim válasza:
Persze érheti eső de még várj vele április közepéig majd akkor tedd ki őket.
2011. márc. 28. 08:06
4/9 anonim válasza:
Az elsö vagyok: én minden évben legkésöbb április elején kiteszem, de esötöl védett helyre. Az utóbbi 20 évben nem lett bajuk ettöl - de ha hideg van és vizesek, akkor könnyen lerohadnak. Nyáron nem gond, ha esöt kapnak, söt csak szebben nönek töle, kivéve, ha tarósan - hetekig esik, akkor jobb valamit föléjük rakni, hogy ne ázzanak túlságosan.
2011. márc. 28. 08:09
5/9 A kérdező kommentje:
Ok, akkor még várok, főleg, hogy így lehült.
Köszönöm a tanácsokat! :)
2011. márc. 28. 08:14
6/9 titak válasza:
Ha majd kirakod, egy ideig takard le fóliával. Ez megfelelő klímát biztosít az induláshoz. Legjobb lenne a fehér, vagy legalább fehérre meszelt. Ha ilyen nincs akkor teríts újságpapírt a kaktuszokra, és arra a fóliát.
2011. márc. 29. 13:09
7/9 anonim válasza:
Mire lenne jó fóliával letakarni a kaktuszokat? A kaktuszoknak fény és száraz levegö kell, a párás sötétben csak garantáltan elrohadnak. Nem tudom, honnan szedted ezt a hülyeséget!!!!
2011. márc. 29. 14:57
8/9 titak válasza:
NO megint egy észlény :P
Fóliával azért takarod, hogy INDULÁSKOR míg nem kezdenek el növekedni száraz meleg helyen legyenek, védve az esőtől. Leárnyékolni pedig azért kell, hogy a tűző nap ne égesse meg őket. Locsolás meg ráér majd ha már elkezdtek növekedni.
2011. márc. 30. 10:21
9/9 anonim válasza:
tudod, a kaktuszaimat már több mint 20 éve minden nyárra kirakom a tüzö napra, de mßeg soha nem égtek meg és nem kellett öket letakarni sem. Bármilyen takarás alatt ugyanis bepárásodik a levegö, mert nem tud eltávozni az a pára, amit a növények kibocsájtanak magukból. Viszont ha takarja valaki, akkor a npasugarakhoz nen tudnak alkalmazkodni és amikor ezt leszeded, akkor garantáltan megégnek. (Ez olyan, mintha valaki júliusban a déli anpsütésben kezdene napozni - az is leég, mig ha már tavasztól fokozatosan hozzászoktatja magát, akkor semmi baja sem lesz.)
Szóval ne irj hülyeségeket, föként, ha fogalmad sincs arról, amihez hozzászólsz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!