Mit csináljak a jácinttal?
Figyelt kérdés
1-2 hete kaptam. Ahogy utána néztem a neten, ősszel kellene ültetni. Most ezzel mit csináljak? Dobjam ki? Ültessem el mégis?2011. márc. 25. 15:39
1/5 anonim válasza:
Nem egészen világos, hogy virágzó jácintot kaptál vagy hagymát.
Ha virágos, akkor hüvös helyen (a lakásban) tartsd, amig elvirágzik, utána (május közepe után) ültesd ki a kertbe.
Ha hagymáról van szó, azt most is kiültetheted, ha nem összel lesz kirakva, akkor csak annyi a különbség, hogy idén nem valószinü, hogy nyilik, de a következö évben már igen.
Kidobni igen kár lenne.
2/5 A kérdező kommentje:
Virágos, cserépben. Össze-vissza dől.
2011. márc. 25. 16:13
3/5 anonim válasza:
Mert felnyúlt a meleg lakásban. Én is kaptam nőnapra, pont az előbb ültettem ki. Ha leszárad a virágja, azt vágd ki belőle, de a zöldjét ne bántsd, hagyd, hogy a kertben magától visszaszáradjon. Jövő tavasszal gyönyörűen virágozni fog.
4/5 anonim válasza:
Fogadd meg az előttem válaszolók tanácsait, én így gyűjtöttem már egy rakás tavaszi virághagymát a kertembe: a lakásban élő ismerősök, rokonok az elvirágzott, megnyúlt növényeket mindig nekem adják, én azonnal kiültetem a kertbe és következő tavasszal már ez is csodaszépen virágzik. Nem kell vele semmit tenned, csak arra figyelj, hogy mivel a kertben télre is kint fog maradni a hagyma a földben, a hagymát a hagyma méretével megegyező magasságú földréteg fedje, így szépen át tud majd telelni.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2011. márc. 25. 21:56
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!