Hogyan kell kerti tavat epiteni?
Simán meg tudjátok szakember nélkül is csinálni.
Leírom mi hogy csináltuk annó,de neked kell elképzelésednek lenni,milyet akarsz,hogy nézzen ki,milyen formája legyen.
1. egy slag segítségével kialakítottuk a formát,mellette ásóval kezded formázni,mindig egyre lejjebb.Lépcsőzetesre csináltuk,mert a halaknak is fontos a mély víz,viszont a vizi növények is más szinten érzik jól magukat.Legyen mélyzóna,közepes zóna,sekély zóna,és a parti zóna.A növényeket ezek alapján ültesd.
2.ha kiásod a medert,homokot szórjatok bele,arra kerül a tófólia,majd mehet a feltöltése vízzel.
HA halakat is akarsz tartani,nem csak növényeket,jó ha van benne szűrő.
A továbbiakban úgy dekorálod ahogy szeretnéd növényekkel,lámpákkal,kavicsokkal,sziklákkal stb.
Hátha jön valaki aki jobban ért hozzá,mi így csináltuk,és nagyon szép évek óta.Javaslom olvasgass a témában a neten,rengeteg képet is találsz.Jó építkezést!
Kifelejtettem az előbb,hogy a mienkbe nincs csobogó,levegőztető se,erről nem tuok írni.
Viszont még azt akartam,gogy a tó mellé csinálhattok sziklakertet is,jól felhasználható rá a mederásás közben kikerülő föld.
Halak általában amik szépek is az arany hal és koi ponty, csak a koival vigyázni kell,mert lelegel mindent:D.Nekem van sima aranyhalam ,meg fátyolfarkú (bár az egyik nem bírta a telet és sajnos egy lavorban telel,de köszöni jól van :)).Nekem van még benne 2 naphal (de állítólag ők megeszik másik hal ikráját) vannak benne kárászok meg kis snecik. Jól megvannak így összességében,de mindegyiknek megvan a territóriuma.
Növények: tündérrózsa,vízi saláta, kála (nagyon jól bírja, mert beleesett az 1m-es vízbe és onnan is kinőtt:)), sulyom, rucaöröm, békaszőlő fajták, vízitök, kolokán, vidrakeserűfű, vízi hídőr, vízi lófarok stb stb.. nagyon sokat meg lehet szerezni tavakról, parkokban tóból,mivel a legtöbbjük szapora így nincs gond ha elveszed, bár vannak ezek között fokozottan védettek is,úgyh. azt csak boltból ha van :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!