Kezdőoldal » Otthon » Kert » Túl nagy cserépben van a...

Túl nagy cserépben van a kicsi datolyapálmám. Érdemes átültetnem?

Figyelt kérdés
Így kaptam, egy ismerősömé volt. kb 25 cm átmérőjű cserépben van egy pár levelű, alacsony pálma. Azt olvastam, nem szereti, ha átültetik, de szerintem így nem fejlőlik jól. (kb egy éve semmit nem nőtt)
2011. márc. 16. 22:07
 1/5 Olga néni ***** válasza:
Ettől még fejlődhetne, nem ez az oka, de átültedheted, most tavasszal lehet. A gyökerét semmi képen ne sértsd meg, arra nagyon érzékeny. A pálmák alapszabálya, a feje tűzben, a lába vízben: sok víz, sok napfény kell nekik. Van pálma táp, ilyenkor (tavasszal, nyáron) az is mehet. Fontos még a földje, lehet venni pálma földet, az kell neki, az általános virágföld nem jó, túl laza.
2011. márc. 16. 22:25
 2/5 anonim válasza:

SZIA!

NEKEM KB. 30DB PÁLMÁM VAN MINDEN NAP LOCSOLOM,DE NE ÁLJON RAJTA A VÍZ.SOK NAPFÉNY EZÁLTÁL NAGYON VILÁGOS HELY.HA A KINTI HŐ ELÉRI A 15FOKOT,NEM TŰZŐ NAPRA DE TEDD KI.2 HETENTE TÁPOLDATOZOM,ÉS HAVONTA TRÁGYA LÉVEL LOCSOLOM.KÉRDEZZ BÁTRAN.

2011. márc. 17. 10:47
 3/5 A kérdező kommentje:
De jó, hogy válaszoltál! :) Szerinted érdemes átültetni? Azt sem tudom, milyen földbe ültethették utoljára. Vagy inkább ne bolygassam?
2011. márc. 17. 11:05
 4/5 anonim válasza:

BOCSI,HOGY MOST ÍROK

Elutaztam....

Igen ültesed át nagyobb cserépbe.

Vegyél virágföldet(hagyományos)és keress mohát.a mohát a kezeddel tépd kisebb darabokra(2cm) és egy evőkanál homok.ű

A moha azért kell mert nagyon jol tárolja a vizet,nem hagyja kiszáradni a növényt.

Ha tudsz szerezni trágyát egy nagyon kicsit keverhetsz bele.2 hetente mehet a tápoldatos víz.Műtrágyátol kiég!!!

2011. márc. 23. 08:48
 5/5 A kérdező kommentje:
köszi!
2011. márc. 24. 22:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!