Mi a titka a gyönyörűen virágzó futómuskátlinak, amit
a katalógusokban is lehet látni?
Sok-sok tápoldat, valamint könnyen lehet, hogy besegítenek egy kis photoshoppal.
2011. márc. 11. 15:05
orrba szájba tápozom (minden nap) és naponta kétszer locsolom. Olyan 1-másfél méteres tömött virágerdő lesz.
2011. márc. 11. 15:22
3/11 A kérdező kommentje:
Mivel tápoldatozod? honnan veszed a muskátlit és milyen távolságra ülteted? Egész nap éri a napsütés?
Igazi dúsat még csak kertészetben láttam. Azt mondták, hogy ezek a példányok több évesek, nem is adják el őket, arról szaporítanak.
2011. márc. 11. 16:03
"valamint könnyen lehet, hogy besegítenek egy kis photoshoppal."
Nem lehet, hanem biztos.:D
Elvégre kevesebben vennék meg ha több lomb látszódna a képen, mint virág.
2011. márc. 11. 18:01
Én szoktam látni házakon is olyat, ami katalógusba kerülhetne. Fogalmam nincs, hogy csinálják, de szerintem sem új növényekkel, hanem régivel. Én most fogom először kipróbálni, hogy teleltettem a növényt, és már most átültetem, majd többször visszacsípem, és tápozom, így elméletileg, amikor kikerülhet, már akkorra szép lesz.
2011. márc. 11. 21:36
Egy helyen láttam ilyet élőben. Ott az volt a csel, hogy két sorba volt rakva de mind előre lógott attól tűnt dúsabbnak.
2011. márc. 11. 23:51
Második vagyok.
5 dupla tövet ültetek 1 méterre és Substrallal tápozom. hetente kettő van ráírva, én minden nap használom. de tényleg gyönyörű lesz.
2011. márc. 12. 10:37
9/11 anonim válasza:
Az enyémek olyanok nyár végére. Heti 2x tápoldat (akármilyen muskátli táp) és naponta locsolás ha nagyon meleg van akkor nyugodtan 2x is. Én általában esténként szoktam amikor a füvet is locsolom. Azok szebbek nálam amiket csak du.-án ér a nap és nem egész nap. Amik a déli ablakban vannak azok nem szépek nálam. Azért azt a tűző napot ők sem bírják reggeltől estig szinte megégnek.
Ja és én átteleltetem őket a lakásban, 3 évig simán elélnek. Télen heti 1x locsolok és kb.10cm távolságban ültetem őket a balkonládába.
2011. márc. 12. 12:11
Most van a harmadik tél, hogy bevittem teleltetni egy fűtetlen de napfényes szobába. Visszavágtam, 3-4 hete kicsit meglocsolom, de még most is virágzik. Viszont közel sem szokott úgy kinézni, mint egy katalógusban, igaz nem is tápoldattal öntözöm.
2011. márc. 13. 08:57
További kérdések: