Hogyan lehet felfuttatni a megnőtt borostyánt a betonfalra?
Helyzet a következő. A kertünk végében van egy betonfal, és tavaly vettünk 6 tő borostyánt, amiket szépen a fal tövébe ültettem, gondolván, hogy fel fog futni a falra. Hát nem tette. És most nem tudom sehogyan se rögzíteni, mindig leesik :(
Amikkel eddig próbálkoztam: fúrás-tipli-csavar (de ez nem megoldás, mert két fúrófejet tett tönkre a beton, és így is csak egyetlen tipli sikerült), ragasztószalag (hiper-szuper baromi erős - de annyira nem, hogy meg is tartsa), kampók (azokat is letépte), külön háló a fal mellett (ezt is ledöntötte).
Van még valakinek valami hasznos ötlete, hogy mit csináljak?... :(
Mi egy fémrácsot állítottunk a ronda fal elé, és arra fut a borostyán. Kb. havonta befűzöm az elkóricált szálakat.
Nem háló, hanem merev rács, kb. 10*10-es kockákkal. Akár engem is elbír, bár hosszú távon azért nem másznék rá.
Nyilván költségesebb megoldás, de nálunk tökéletesen bevált már vagy 15 éve.
Én műanyag hálót tennék fel. Elejében vezetni, igazítani kellene a borostyánt, de később a betonon is megkapaszkodik.
Nézz szét ezen az oldalon:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!