Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogyan lehet felfuttatni a...

Hogyan lehet felfuttatni a megnőtt borostyánt a betonfalra?

Figyelt kérdés

Helyzet a következő. A kertünk végében van egy betonfal, és tavaly vettünk 6 tő borostyánt, amiket szépen a fal tövébe ültettem, gondolván, hogy fel fog futni a falra. Hát nem tette. És most nem tudom sehogyan se rögzíteni, mindig leesik :(

Amikkel eddig próbálkoztam: fúrás-tipli-csavar (de ez nem megoldás, mert két fúrófejet tett tönkre a beton, és így is csak egyetlen tipli sikerült), ragasztószalag (hiper-szuper baromi erős - de annyira nem, hogy meg is tartsa), kampók (azokat is letépte), külön háló a fal mellett (ezt is ledöntötte).

Van még valakinek valami hasznos ötlete, hogy mit csináljak?... :(

2011. márc. 10. 10:44
 1/3 anonim ***** válasza:

Mi egy fémrácsot állítottunk a ronda fal elé, és arra fut a borostyán. Kb. havonta befűzöm az elkóricált szálakat.

Nem háló, hanem merev rács, kb. 10*10-es kockákkal. Akár engem is elbír, bár hosszú távon azért nem másznék rá.

Nyilván költségesebb megoldás, de nálunk tökéletesen bevált már vagy 15 éve.

2011. márc. 10. 11:21
 2/3 anonim ***** válasza:

Én műanyag hálót tennék fel. Elejében vezetni, igazítani kellene a borostyánt, de később a betonon is megkapaszkodik.

Nézz szét ezen az oldalon:

[link]

2011. márc. 10. 11:26
 3/3 Olga néni ***** válasza:
Érdekes. Nekünk meg fut fel a falra, de mi nem akarjuk, úgyhogy állandóan irtani, tépkedni kell. Furák ezek a borostyánok. Olyanok, mint a gyerek. Ha nem akarjuk, akkor jönnek, ha valaki nagyon szeretne, annak meg nincs.
2011. márc. 10. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!