Kezdőoldal » Otthon » Kert » Túl locsoltam az orchideáimat...

Túl locsoltam az orchideáimat és most az alsó rétegben a cserépben elrohadtak a gyökerek Állt alattuk a víz egy darabig zöldek lettek és nyálkásak a cserepek belülről. Átültessem őket? Vagy hagyjam?

Figyelt kérdés
A virágok még élnek de a cserepek belülről rondák illetve az elpusztult gyökerek kocsonyásak lettek. Mit tegyek szegényekkel? Már egy hete nem kaptak vizet és most szárítom őket ki. Ha átültetem levágjam az "elpusztult" gyökereket? Vagy hagyjam őket így és majd rendbejönnek?
2011. márc. 8. 09:16
 1/1 anonim ***** válasza:
Szerintem nem kell átültetni. az orhideának lehet sok vizet adni, de át kell hogy folyon a gyökerén nem szabad vízben állnia. pl nyáron kiteheted de aláték nélkül így a víz mindig átfolyik rajta. otthon olyan kaspóba teszik ami mély alá köveket tesznek és minden héten éppen csak egy pici vizet önteni rá, de elötte megnézni hogy ne álljon vízbe. ha tálka van alatta akkor éppen csak pár csepp viezet minden héten. vagy miután kifolyt utánna rögtön kiönteni alola.
2011. márc. 8. 09:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!