A szobanövényeim földjéből kis muslicaszerűségek jönnek elő, amik mindenhol repkednek, elég idegesítőek.
Milyen szerrel lehet ezeket a leghatékonyabban elpusztítani? Úgy, hogy a növénynek ne essen baja tőle, meg persze nekem se, tehát szobanövényeknél, házon belül használható szer kellene.
Köszi!
2011. márc. 4. 18:50
1/7 anonim válasza:
elég ha egy bögrében benne felejtesz 1-2cm vizet estére. Nekem reggelre 2-3 db szokott benne lenni.
2011. márc. 4. 18:57
2/7 anonim válasza:
Egyrészt tartsd kicsit szárazabban a növények földjét, másrészt meg szórj a földre felül 1 cm vastagon sima homokot. Ezek ugyanis csak a nedves földfelületen tudnak lepetézni (a felnöttek azért kerülnek mindig újra elö, mert kikelnek a petékböl), ha a felszin száraz a kevesebb öntözés és a homok miatt, akkor eltünnek.
2011. márc. 4. 18:59
3/7 A kérdező kommentje:
Köszi! A bögrés módszer kétlem, hogy túl hatékony lenne, bár ha bögrénként 3, akkor pár száz bögrével egyszerre működne :)
A homok módszert kipróbálom, remélem beválik. Köszi a gyors válaszokat.
2011. márc. 4. 23:37
4/7 anonim válasza:
Én cigeretta csikkeket szoktam leáztatni és azzal a nikotinos vizzel öntözöm meg amelyikből előjön a muslinca.Ez biztos tipp,mert én is vagy sok sok évvel ezelőtti cseh Barátnő cimű lapból vettem és bevált.Nálam a párologtatóba a vizbe szokott beleszédülni egy-kettő.
2011. márc. 6. 09:12
5/7 anonim válasza:
Az összes lámpa lekacs, tv bekapcs és lám ott terem az összes. Két választásod van: vagy összenyomkodod őket vagy porszívó bekapcs és ráereszt. (utána ne felejtsd el levinni)
Jó vadászatot :)
2011. márc. 6. 10:02
6/7 A kérdező kommentje:
XD eddig én is "vadásztam" csak rájuk, de így sohasem fogynak el...
A cigarettacsikkes megoldás is jónak tűnik, bár nem tudom, hogy a nikotinnak nincs-e valami rossz hatása a növényre nézve. Meg persze fűszernövény alá biztos nem raknék.
2011. márc. 6. 18:58
7/7 anonim válasza:
Én vagyok a 3.válaszoló,valamikor felénk az Öszibarackot nikotinnal permetezték és még élünk.Azután vonták ki, mert nagyon sokan öngyilkossági szándékkal megitták,vagy megitatták.Ez rovarirtó,a csikket is eldobják és az eső kimossa belőle a nikotint,a földön.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!