Kaptam egy cserépbe ultetett rózsát. Milyen gondozást igényel? Egy párszor már kaptam ilyet, de mindig elszáradt. Tavasszal szeretném kiultetni, de addig hogy gondozzam?
Figyelt kérdés
2011. febr. 20. 15:20
2/2 anonim válasza:
Mi már több mint húsz cserepes rózsát mentettünk meg, miután jó néhány kipusztult.A következőt tedd:Ha most jó idő lenne, akkor azt mondanám, hogy ültesd ki azonnal a következőképpen:a cserépből vedd ki az egészet, áztasd be vízbe, és óvatosan szedd szét töveire úgy hogy az összes földet, meg amiben vannak a tövek (ált.-ban 3-4-5 tő van egy cserépben) mosd le róla alaposan, de kíméletesen. Ha ez meg van puha, vagy fellazított kerti földbe ültesd el, jól locsold meg. A penészes, vagy sérült ágakat, le kell róla vágni, majd újat hajt. ált.-ban 4-ből 3 megmarad.egy év alatt gyönyörű bokor lesz belőle, rengeteg virággal. Télre is marad a kertben.Majd tavasszal kell metszeni, ill. amikor elvirágzik. Most is ugyanezt tedd, de egy nagy cserépbe ültesd át, és a fagyok után kertbe.ha így hagyod, ahogy kaptad, valószínű, hogy elpusztul. Tehát rögtön kezdd el a mentést!!! Örülök, ha tudtam segíteni. Ha te vásárolsz rózsát, nézd meg a tövét, hogy ne legyen penészes, lesárgult. ha mégis ilyen, le kell vágni, majd a tövéről újrahajt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!