Mennyibe kerül a fűnyírás és tereprendezés?
Figyelt kérdés
Úgy általában, aki fizetett más érte vagy ezt csinálja, az mennyit kér egy négyzetméterre?2011. febr. 20. 13:25
1/16 anonim válasza:
Tavaly,mikor tönkrement a fűnyírógépünk,szerettem volna lekaszáltatni valakivel a gyümölcsösömet,ami 700 m2,(én fűnyíróval kényelmesen 3 óra alatt letolom),ráadásul a gyümölcsfák alá nem is kellett volna bekaszálni,mert ki vannak tányérozva,és a "vállalkozóknak" volt pofája azt mondani,hogy ketten a cimborájával fejenként 5000 Ft-ért megcsinálja.Nagyon elképedtem rajta. Akkor egy ismerősöm motoros kaszával levágta,3000 Ft-ot fizettem neki(bár nem akart pénzt elfogadni érte)és azt gondolom,hogy ez nem volt inkorrekt ár,ő másfél óra alatt végzett vele.
2/16 anonim válasza:
A fejenként 5000 Ft reális ár lett volna, már ha csak levonod ebből az üzemanyag költséget (amit elfogyaszt a gép), és figyelembe vesszük, hogy mekkora terület.
3/16 anonim válasza:
Hát véletlenül tudom,hogy mennyit fogyaszt a gép,mert én szoktam ott füvet nyírni.És nagyon inkorrekt lett volna 10000Ft 700 m2-ért-az ugyanis nem 700 négyszögöl,hanem vacak 700 négyzetméter(pontosan hétszer annyi mint egy átlagos lakás alapterülete falun),vegyük alapesetnek,hogy én 3 óra alatt letolom kényelmesen(-nő vagyok)akkor a 3300 Ft-os órabér(legyen benzin nélkül és gépkopás nélkül 3000)az akkor reális?Ha ez reális,akkor a több szakvizsgával rendelkező orvos párom bruttó 1500 Ft-os órabére,amiből,mivel EVÁ-s,38 % adó és járulék lejön,és marad 1000, akkor az is reális?(hogy el ne felejtsem,nem paraszolvenciás szakmában dolgozik)NEM tartom reálisnak a 10000 Ft-ot.Kb.a felét igen.
4/16 anonim válasza:
Akkor nyírjad csak továbbra is nekik 3000 Ft-ért a területet, de itt ne azt nézd, hogy ismerősnek mennyiért csinálod meg a munkát, hanem egy idegen mennyit kérhet, meg persze azért az is számít, hogy a terület a Balatonparton van, vagy valahol Nógrád megyében, mindenhol más a munkadíj.
5/16 anonim válasza:
na meg az utazás a vállalkozónak...ezért nem érig meg mással csináltatni
6/16 anonim válasza:
Egy vállalkozó ismerős az önkormányzatnak 45 ft.-ért vállal.ilyesmit-ebben fű/gaz/sumár nyírás elszállítással benne van minden. Általában ez elhanyagolt területre vonatkozó önk.-i "kényszerintézkedés". Szegeden.
Csak az összehasonlítás végett...
7/16 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen. mi is belekezdünk egy zöldterület rendező kft-be itt, és ezért akartam tudni, ki mennyit ad érte. illetve mások mennyit kérnek. az 5e ft tényleg nagyon durva, én sokkal kevesebbért csináltam, kiszállási díjjal(mármint a kocsi üzemanyagköltsége) együtt.
2011. febr. 22. 19:53
8/16 anonim válasza:
Ismét én....
Mostanság a csapadékvízelvezető árkok tisztításából lehet önkormányzati melókat szerezni,hiszen az állam ad hozzájárulást,van benne lehetőség.
Azt érdemes megpróbálni,valamint összeállni egy kertépítő mérnökkel,és újgazdagnak teljes kert kialakítása.
Én így látom.
9/16 A kérdező kommentje:
köszönöm:) nyitottak vagyunk, nekünk is megérje, nekik is megérje! ez a fontos a feleségemnek és nekem is (ő (okleveles) kertészmérnök)
2011. febr. 23. 00:56
10/16 anonim válasza:
10-15 Ft/m2 reális ár, terepviszony és fűmagasságtól függően. Ez abszolút korrekt ár. Én ezzel is foglalkozom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!