Kezdőoldal » Otthon » Kert » Vakond ellen mit lehet tenni?

Vakond ellen mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Ma reggelre 3 vakondtúrás éktelenkedett a füvünkön.:-(

Van valakinek ötlete,hogy hogyan lehet elűzni a vakondokat?

Köszönöm!

2011. jan. 18. 12:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
52%

Semmit, csak népi módszerek vannak, amik semmit sem érnek. Egy módszer van, ami költséges is, nehézkes is, de működik: vakondháló. Ez egy kerítéslyuk méretben "szőtt" műanyag háló, amin keresztül nem tud feljönni a vakond. 200 m2/30.000 Ft áron vesztegetik, tehát megkérik rendesen. Innentől jön a neheze: fel kell ásni a felső 20-30 centimétert az EGÉSZ kertben, és négyzetméterenként átfedéssel lefektetni alá a hálót. Egy kb 1000 m2 telken ez elég nagy meló, még géppel is.

Érdemes inkább csak azt a szakaszt leteríteni, ahol konyhakert van, vagy parkosított rész, esetleg virágágyás.

2011. jan. 18. 12:50
 2/11 anonim ***** válasza:
33%

Nekünk a sörösüveges módszer jött be nagyon! parkosított kertünk van, utáljuk, ha feltúrja a gyepet a vakond.

Elástunk a kert pár pontján olyan klasszikus sörösüvegeket (tehát amik tényleg üvegből vannak, hosszú a nyakuk, stb). Nyakkal felfelé ássátok el, a szája kb 20 cm hosszan álljon ki a földből. Az üveg legyen üres (időnként ki kell öntögetni belőlük a vizet majd).

Ebben a legkisebb légmozgás is olyan zúgást kelt, amit a vakond a föld alatt zavarónak, ijesztőnek érzékel, így elkerüli a kertet.

Ha a kert széleire teszitek az üvegeket, ami logikus, és barnát vagy zöldet használtok (környezettől függően, tehát növény közé, vagy homokba kerül), akkor észrevétlen, semmi esetre sem zavaró látvány, és mégis hatásos.

Most télire kiszedtük a mieinket a földből, hát szinte rögtön keletkezett 4 bazinagy túrás. -.- Úgyhogy ma visszaásom őket, amíg nem fagy.

26/N

2011. jan. 18. 13:01
 3/11 anonim ***** válasza:
19%
20 cm helyett 10 cm, bocsesz :)
2011. jan. 18. 13:02
 4/11 anonim ***** válasza:
19%
Mi mindennap eltapostuk azt a néhány túrást, őkelme 3-4 nap múlva már a szomszéd kertjét túrta. Ott nem "szólt" érte senki, úgyhogy azóta sem jött vissza :=)
2011. jan. 18. 13:39
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm!Visszatapostam a túrásokat,most megyek üveget ásni! :-)
2011. jan. 18. 14:07
 6/11 waterjoslas válasza:
39%
nekem lehet hogy egy kicsit ocsmány.de hidd el hatásos megoldásom van erre. ha a szenyvizet rákötöd a slagra akkor vezesd bele a vakondturásba és akkor majd ahol van a járat,azt megmutatja és feltölti.amennyiben nagy erősségü slagod van.Mint nekem.kinyomja a vakondot a túrásából.és akkor készen is vagy vele. utána ha még él.akkor majd leütöd a lapáttal!!!
2011. jan. 18. 16:30
 7/11 anonim ***** válasza:
48%
A vakond védett állat. Bár mi is kaptunk tőle már több hadüzenetet idén, azért nem kéne az életére törni. Legalább is én úgy vagyok vele, hogy csak elűzni szeretném. A sörösüveget én is olvastam már, valószínűleg mi azt próbáljuk ki.
2011. jan. 18. 16:37
 8/11 anonim válasza:
54%
Nekem egy nagyon kedves állatrendszertan tanárom azt mondta hogyha vakond van a kertbe akkor oda kell állni z ásóval az egyik vakondtúráshoz megvárni míg kijön a vakond, alárakni az ásót majd egy laza mozdulattal átdobni a szomszédhoz! :)
2011. jan. 18. 19:01
 9/11 A kérdező kommentje:

Jót mulattam kedves utolsó válaszoló!

Azért én sem szeretném megölni szegény állatot(nem is lennék képes rá)!

Elástam délután néhány üveget.Várom,hogy átköltözzön tőle a szomszédba :-)!

2011. jan. 18. 20:53
 10/11 anonim ***** válasza:
0%

A legjobb a vakondháló, de ha nem, akkor vannak mindenféle vakondriasztók. A vakond védett állat!

Itt van egy oldal:

[link]

2011. febr. 11. 09:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!