Kezdőoldal » Otthon » Kert » Húsevő növényeket lehet...

Húsevő növényeket lehet permetezni Dithane-m45-el?

Figyelt kérdés

Van 2 harmatfűfélém, és 2 vénusz légycsapóm, és egy akváriumban vannak, hogy elég párás legyen a levegőjük, viszont megjelentek kis penészszálak a harmatfű elszáradt levelein. Amikor észrevettem levagdostam az elszáradt leveleket, és úgy tűnt, hogy semmi gond. Ma viszont észrevettem, hogy a vénusz légycsapó növekedő levele oldalt penészes egy kicsit, és már barnulni is kezdett kicsit a levél. Van itthon dithane-m45 porom ha azzal permetezném, akkor lenne valami baja a növényeknek? Valaki használta már ezt húsevő növényeken?

És ha használhatom rajta, akkor milyen koncentrációban?

A tapasztalatokat és a véleményeket előre köszönöm!

2011. jan. 11. 10:06
 1/4 anonim ***** válasza:

A húsevö növények nagyon érzékenyek mindenféle vegyszerre, permetezöszerekre is mega a tápoldatozást sem birják.

Nem irod, de feltételezem, hogy az akváriumot letakarod, és ezért túl magas a páratartalom benne. Sokkal jobb, ha nincs befedve - alig van olyan növény, ami az ilyen sok párát leviseli - , de legalább is napi 8-10 órát szellöztesd.

Egyébként a permetezéshez általánosságban csak annyit, hogy ha az okot nem szünteted meg, akkor hiába használsz vegyszereket, csak átmeneti javulást lehetne elérni még kevésbé érzékeny növényeknél is.

2011. jan. 14. 08:20
 2/4 anonim válasza:
Nekem a 2 vénuszomon vannak rozsdaszínű foltok. Fénykép, megmutattam mezőgazdasági boltba, belsőélősködő gomba. dithane-t adtak. aztmondta a srác, ártani nem árt. tiedekkel mi lett?
2011. szept. 2. 16:56
 3/4 A kérdező kommentje:
enyém meghalt...hiába próbálkoztam...ha kiszedtem az akváriumból, akkor elkezdett száradni...amikor bent volt, akkor meg szépen nőtt, jöttek a zöld hajtások, viszont megjelentek a penészek is..nem tudtam elérni azt az egyensúlyt, hogy párás is legyen de még ne penészesedjen...permeteztem dithane-m45-el de nem igazán láttam javulást...
2011. szept. 2. 23:00
 4/4 A kérdező kommentje:
meg ahogy permeteztem...a vízcseppek ahogy "ráültek" a növényre, és megszáradt, úgy foltosak maradtak a levelek minden csepp helyén..
2011. szept. 2. 23:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!