Hamarosan "megöröklünk" egy darab földet. Mivel ültethetem be?
Húha!Ha csak havonta,kéthavonta tudtok menni,akkor semmivel.Egy jó eső után,egy hét alatt ellep a gyom mindent,elveszi az életteret a kultúrnövény elől.Érdekes lehet még a szerszámok,eszközök tárolása,nem lopják-e el,mennyire biztonságos a hely.Vagy akár a termést nem-e sarcolják meg.A helyetekben én vagy eladnám a területet,vagy alkalmas helyi emberrel szerződést kötnék,hogy a termés egy részéért művelje a területet.Ez lehet akár szóbeli megállapodás is,ahol elmondanátok,mikor mire lenne szükségetek,mit ültessen nektek.Pl.szomszéd.Nekem egy ismerősöm így művel Debrecen határában több víkendtelket.A piacon szoktam vele találkozni,zöldséget,virágot,gyümölcsöt árul.Anyagbeszerzőként dolgozik,munkaidőben elugrik/beugrik locsolni,lekapni egy-két dolgot.Saját földterülete nincs neki,így viszont mindenki jól jár.
Még egy dolgon gondolkozzatok el.Vidéken él az összes rokonom,én is onnan származom.Alig van már olyan család,aki termel valamit a kertjében.Drága a művelése,vegyszerezése,időigényes,fáradságos.Sokszor a leggondosabb odafigyelés ellenére is csak silány,gyenge termés keletkezik.Az utóbbi években már a drágább vetőmagvakkal is csak küszködünk,és csak mostanában kezdem érteni,hogy miért.De ez már gazdaságpolitika,génmanipuláció és egyebek.Amúgy genetikailag örökölhettem valamit a szüleimtől-ők kb.17 hektáron-én a 2 négyzetméteres erkélyemen gazdálkodom.Az enyém biogazdaság,hagyma és paradicsom volt az ősszel.Tehát az indittatást,a kedveteket nagyon is átérzem.Valójában tényleg egy csodálatos dolog előállítani saját élelmiszert......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!