Mire jó a kavicsos tálca? Miért kell a növény alá?
Figyelt kérdés
2010. nov. 21. 13:10
1/7 anonim válasza:
több a pára, ha meglocsolod, metr nagy felületet adnak a kavicsok
2/7 anonim válasza:
általában vízkultúrás növény alá rakják, úgy tudom. Van miben megkapaszkodni a gyökerekkel, és ott a víz
3/7 anonim válasza:
Konkrétan mire is gondolsz?Kicsit bővebben le irnád mire is vagy kiváncsi?
4/7 A kérdező kommentje:
Persze leírnám.Arra lennék kíváncsi,van egy páfrányom,kezd száradni egy kicsit,utána néztem a neten és azt írja,hogy kavicsostálcára kell helyezni.De ezt nem értem ,hogy miért pont kavicsos tálcára.Attól,hogy alatta van kavics párásabb lesz neki a levegő?
2010. nov. 21. 17:43
5/7 anonim válasza:
Azért "kell", hogy a növény gyökere ne álljon vízbe.
Így ki tud folyni a fölösleges víz és nem rothadnak meg a gyökerek.
6/7 anonim válasza:
A kavicsos tálca (de még jobb a durva homok) arra jó, hogy a páraigényes növényt CSEREPESTÖL ráállitod, a kavicsot/homokot állandóan vizesen tartod - a kavics felsö szintjéig legyen benne viz. Ez, mivel a kavicsnak/homoknak nagy a felülete, erösen párologtat és a növény környezetében magas lesz a páratartalom. Az elpárolgott vizet természetesen mindig pótolni kell, mert csak akkor müködik, ha elegendö viz van ott elpárologtatni. A
A növény gyöekere nem lehet benne ebben a rétegben, mert akkor elrohadna.
7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek,sokat segítettetek:))
2010. nov. 22. 16:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!