Kezdőoldal » Otthon » Kert » SOS! Hogyan kell a gumós...

SOS! Hogyan kell a gumós növényeket szaporítani átültetéskor?

Figyelt kérdés

Bocs, ha más témakörbe kellett volna, mivel cserepes növény. Sajnos nem tudok képet róla.

Kicsi neki a cserép, és gondoltam, ha már átültetés, akkor kettőt (vagy 3-at) kellene csinálni belőle, mert nagy.

2010. nov. 18. 16:52
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Eredetileg a földből kiállt 3 szár, ezeken több levél. Ezek a szárak elkezdtek tovább "futni", majd sajnos az egyik tönkrement, és a másik 2 szár is "alig él". A földje nedves, de mégis elszáradt a tövénél.

A levél egészséges állapotban szép sötétzöld, a közepén világoszöldes csík, és az erezete piros.

2010. nov. 18. 17:32
 12/18 anonim ***** válasza:
NEm tudom, hogy kell képet feltölteni, de nézd meg a belinkelt oldalakat, valószinüleg a második lehet a tied.
2010. nov. 18. 17:34
 13/18 A kérdező kommentje:

Szuper!!!

A második az!

2010. nov. 18. 17:34
 14/18 anonim ***** válasza:

Akkor keresd meg: Marantha tricolor a neve. Valószinüleg vagy túl nedvesen illetve hidegen áll, vagy túl száraz a levegö a szobában.

Ird le, hogy hol és hogyan tartod, akkor talán tudok segiteni. Osztani semmiképpen nem szabad, attól elpusztul.

2010. nov. 18. 17:37
 15/18 anonim ***** válasza:

Itt tudsz utána olvasni:

[link]

2010. nov. 18. 17:40
 16/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm, kimondhatatlanul sokat segítettél!!! :)

Magyarul a “Massangeana tricolor"-ról találtam egy oldalt, ez is lehet, mert nagyon élénk színek.

Most átültettem, és majd tavasszal, ha arra megerősödik, akkor szaporítom. (Sajnálom, hogy a virágokra nem tudok annyi időt fordítani, amennyit szeretnék...)

Erős napfényen nem volt, viszont normál tápoldatot kapott 2 hetente (higítottabbat írnak), ez vagy a száraz levegő okozhatta, hogy barnulni kezdtek a levelek és sok le is esett. Egyik szár, ami tönkrement, nagyon örülnék, ha újra kihajtana... :) Üvegházunk nincs, most az előszobába tettem, ahol az ablak alatt nincs radiátor, talán több a pára.

2010. nov. 18. 18:21
 17/18 anonim ***** válasza:
Sok sikert kivánok és örülök, hogy tudtam segiteni.
2010. nov. 18. 18:23
 18/18 A kérdező kommentje:
200%-osan! Köszönöm az ajánlott oldalt is, és szívből kívánom a Neked legjobbakat!
2010. nov. 18. 18:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!