Kezdőoldal » Otthon » Kert » SOS! Hogyan kell a gumós...

SOS! Hogyan kell a gumós növényeket szaporítani átültetéskor?

Figyelt kérdés

Bocs, ha más témakörbe kellett volna, mivel cserepes növény. Sajnos nem tudok képet róla.

Kicsi neki a cserép, és gondoltam, ha már átültetés, akkor kettőt (vagy 3-at) kellene csinálni belőle, mert nagy.

2010. nov. 18. 16:52
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:

Kettévágni bárhol a gyökeret (gumót) vagy mi?

Ilyet még sosem csináltam, bocs, ha nem a megfelelő kifejezés.

2010. nov. 18. 16:58
 2/18 anonim ***** válasza:
Szét kell éles késsel vágni a gumókat. De jobb lenne,ha várnál vele tavaszig,mert télen nem biztos,hogy kibírják az átültetést.
2010. nov. 18. 16:58
 3/18 anonim ***** válasza:

Az egyáltalán nem mindegy, hogy milyen gumós növényröl van szó - nem mindegyiket lehet szétvágni, van, ami ettöl elpusztul.

Elöször azr deritsd ki, hogy MILYEN növényröl van szó, utána lehet megmondani, hogy osztható-e a gumója és hogyan.

2010. nov. 18. 17:11
 4/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Csak attól tartok, addig tönkremegy, mert kicsi a cserép és sajnos eléggé úgy néz ki már most a levele.

Így is jobb várni? vagy megpróbáljam mégis átültetni?

2010. nov. 18. 17:12
 5/18 A kérdező kommentje:

25 oldalt megnéztem a képeknél gumós növényt beírva a google-ba, itt nincs ilyen. Nagyon különleges növény, amikor kaptam, akkoriban nézegettem könyvesboltokban ezzel foglalkozó könvyekben, akkor sem találtam.

Nagy, kerek sötétzöld és majdnem kerek levelei vannak, benne feketés-vöröses csíkokkal az erezet. Még sosem virágzott nálam. Fényre kinyílódnak a levelek, estefelé befelé fordulnak.

2010. nov. 18. 17:16
 6/18 A kérdező kommentje:
Kb 8-10 cm hosszúak és majdnem ilyen szélesek a levelei.
2010. nov. 18. 17:16
 7/18 anonim ***** válasza:

A második vagyok, ha nem tudod, hogy mi lehet, akkor semmiképpen ne próbáld feldarabolni, hanem ültesd át egy nagyobb cserépbe óvatosan, hogy ne essen le róla a régi föld.

Viszont csak mérsékelten öntözd, mert sok gumós növény télre visszahúzódik és ha ilyenkor sok vizet kap, akkor elrohad - egyébként lehet, hogy azért megy tönkre a levele, mert visszahúzódik.

Megpróbálok keresgélni az interneten szóba jöhetö növényeket, de nem biztos, hogy megtalálom.

Jó lenne, ha magát a növényét is le tudnád irni: hány szára van, vagy a levelek mindjárt a gumóból jönnek, milyen hosszúak a levélszárak?

Honnan kaptad, hol tartod, mennyi ideje van nálad?

2010. nov. 18. 17:25
 8/18 anonim ***** válasza:
Még egyszer jelentkezem: nem tudsz valamilyen fényképet csinálni róla? Sokat segitene az azonositásban.
2010. nov. 18. 17:26
 9/18 A kérdező kommentje:
Hogyan kell képet feltölteni?
2010. nov. 18. 17:30
 10/18 anonim ***** válasza:

Lehet valami ilyen?

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2010. nov. 18. 17:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!