SOS! Hogyan kell a gumós növényeket szaporítani átültetéskor?
Bocs, ha más témakörbe kellett volna, mivel cserepes növény. Sajnos nem tudok képet róla.
Kicsi neki a cserép, és gondoltam, ha már átültetés, akkor kettőt (vagy 3-at) kellene csinálni belőle, mert nagy.
Kettévágni bárhol a gyökeret (gumót) vagy mi?
Ilyet még sosem csináltam, bocs, ha nem a megfelelő kifejezés.
Az egyáltalán nem mindegy, hogy milyen gumós növényröl van szó - nem mindegyiket lehet szétvágni, van, ami ettöl elpusztul.
Elöször azr deritsd ki, hogy MILYEN növényröl van szó, utána lehet megmondani, hogy osztható-e a gumója és hogyan.
Köszönöm!
Csak attól tartok, addig tönkremegy, mert kicsi a cserép és sajnos eléggé úgy néz ki már most a levele.
Így is jobb várni? vagy megpróbáljam mégis átültetni?
25 oldalt megnéztem a képeknél gumós növényt beírva a google-ba, itt nincs ilyen. Nagyon különleges növény, amikor kaptam, akkoriban nézegettem könyvesboltokban ezzel foglalkozó könvyekben, akkor sem találtam.
Nagy, kerek sötétzöld és majdnem kerek levelei vannak, benne feketés-vöröses csíkokkal az erezet. Még sosem virágzott nálam. Fényre kinyílódnak a levelek, estefelé befelé fordulnak.
A második vagyok, ha nem tudod, hogy mi lehet, akkor semmiképpen ne próbáld feldarabolni, hanem ültesd át egy nagyobb cserépbe óvatosan, hogy ne essen le róla a régi föld.
Viszont csak mérsékelten öntözd, mert sok gumós növény télre visszahúzódik és ha ilyenkor sok vizet kap, akkor elrohad - egyébként lehet, hogy azért megy tönkre a levele, mert visszahúzódik.
Megpróbálok keresgélni az interneten szóba jöhetö növényeket, de nem biztos, hogy megtalálom.
Jó lenne, ha magát a növényét is le tudnád irni: hány szára van, vagy a levelek mindjárt a gumóból jönnek, milyen hosszúak a levélszárak?
Honnan kaptad, hol tartod, mennyi ideje van nálad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!