Megszeretni - vagy csak megkedvelni - hogyan lehetne a (piacra/eladásra szánt) zöldség és gyümölcs termesztés azon részét, hogy teljesen egyedül lennék a meglehetősen nagy kertben, szomszédok sincsenek, és ne érezzem közben egyre magányosabban magam?
Szomszédok nincsenek = a kert nem városban, sem falu közepén nem található, valóban távolabb van (szinte) mindentől.
Hasonlóan, mint például texasi, vagy montanai ranch-ek (de azért ANNYIRA nem messze, hazánkban nem gigásziak a távolságok).
Olyan, mintha csak én lennék ott egyes-egyedül, és a (kis túlzással) végeláthatatlanul hosszú kert.
Semmi - mozgó - élet.
Csak csend, no meg legfőképp: mozdulatlan növények és fák - de mindenütt!
Tudom(!), hogy a szintén háztáji jellegű állatok egészséges húsa és egyéb finomságaik (juhrúró, kecskesajt, tej, tojások) sokkal keresettebbek, kelendőbbek, mint a gyümölcsök, zöldségek (illetve ezek feldolgozott "üveges" változatai), de az állatok esetén MÉG sokkal inkább úgymond "ott kell lenni", mint a növények esetén; és megmondom őszintén nem is szeretnék - legalábbis egyenlőre még - haszonállatokat tartani.
Meg lehet a fentebb vázolt típusú növénytermesztést (többé, vagy csupán kevésbé) kedvelni? Esetleg idővel akár megszeretni?

Igen ötös, én is pont ugyanezt mondtam. Illetve kérdeztem tőle.
Akkor házi kedvencek (nem haszonállatok) mostantól prioritás!
Köszönöm neked is hatos.
"Ha dolgozol, akkor a munkádra figyelj...
>> "...és ne hagyd kalandozni közben a gondolataidat." <<
Ez utóbbi kettőt (főképp a másodikat) buddhizmussal EL LEHET ÉRNI??
(Valahogy? Akárhogy?)

Hülyeség egyedülálló embereknek kutyát ajánlani.
A kutya is társasági lény,falkában érzi jól magát,mi lesz ha baleset ér?A kutya nem tudja kihívni a mentőt.A kutyának meg annyi.
Azért költöztél ilyen helyre mert egyedül akarsz lenni.Akkor legyél egyedül.
Ha majd megunod az egyedüllétet akkor keresel társat magadnak vagy beköltözöl a városba.
Kilences! Elképesztő mértékű okafogyott ellenszevet érzek kommentedben, és mivel nem ismersz engem, teljességgel megalapozatlan (vagyis mivel nincs valóság alapja, ezért) hazugságot feltételezel rólam!
Ne haragudj, kategorikusan ki kell kérnem magamnak. Vond vissza - mert nem igaz!
Nem az egyedüllétet választottam, hanem az életstílust. Amit ez biztosít és nyújt számomra.
(És még sok mást is, ami miatt ez nafyon is megfelelő, de nem részletezem, mert nem ez áll fent félkövérrel szedve a kiírásban, és számotokra nem is fontos - nekem viszont annál inkább.)
Az egyedüllét - legalábbis egyenlőre, még - csak egy melléktermék. Nem más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!