Kezdőoldal » Otthon » Kert » Az áruházban vett kis cserepes...

Az áruházban vett kis cserepes bazsalikom és menta kiültethető az udvarra?

Figyelt kérdés
Életben maradnak ha csak úgy kiültetem őket? Eddig a konyhaablakban tartottam. Várjak még vele amíg stabilan melegebb lesz?
ma 11:49
 1/3 anonim ***** válasza:
37%
Persze. Mi is ki szoktuk.
ma 12:50
 2/3 anonim ***** válasza:
59%

A bazsalikom fagyérzékeny, sőt, már a +3 fokot is megsínyli.

Egyébként szabadföldben úgy szokták természteni, hogy vagy a helyére vetik a magot május elején, vagy a palántát kiültetik május második felében a fagyosszentek után. Nem szedhető róla levél túl sokáig, júliusra felvirágzik. Minden évben újra kell vetni, vagy egy évben többször augusztus végéig.

A menta bírná az enyhébb fagyot, de mivel üvegházban nevelkedett, ezért valószínűleg sokkot kapna, ha most kiülteted, és elpusztul.

Őt nem kell minden évben vetni, mert gyökerről szaporodik, ami fagy esetén is benne marad a földbe, áprilisban kezd el hajtani magától.

ma 13:50
 3/3 anonim ***** válasza:
48%

Igen, mivel eddig bent tartottad, most nem nagyon van fagytűrésük.

De azért én a helyedben nem kínoznám őket tovább bent, hanem kiraknám cserepestől, hogy szokják a kinti klímát. Aztán ha fagyot mondanak, akkor be tudod menekíteni.

A mentát egy hónap után ki lehet ültetni véglegesre, a bazsalikomot meg május elején. De nagyobb cserépbe addig is átrakhatod.

ma 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!