Mit csináltok az áruházi bazsalikommal,hogy ne haljon meg 5 nap alatt?
Nekem még soha nem maradt meg az ablakban. Próbáltam nevelni mint növényt, úgy hogy csak néhány ágat csipegettem le róla, elpusztult. Próbáltam visszavágni az egészet, hogy erősödjön, elpusztult. Aztán próbáltam átültetni, hátha, de úgy is kimúlt.
Az az igazság, hogy sok lakásban az átlagos szobanövények sem mindenütt érzik jól magukat. Ezt a növényt meg főzéshez, felhasználásra termesztik. Eleve nem az a cél, hogy évekig nevelhető legyen, hanem egy két kajába belevágod és kuka. Azzal esetleg próbálkozhatsz, ha van megfelelő helyed, hogy vetőmagból magadnak nevelsz növényt. El lehet vele szórakozni, de igazából a tavasztól őszig terjedő időszakban van annyi természetes fény, hogy olyankor jobban sikerülhet.
Kérdező, a bazsalikom egynyári növény. Nem fog megmaradni csak egy ideig. Mi is próbáltuk bentre a konyhába is, hogy legyen fűszerként kéznél meg kiültetve is. Amikor lejár az ideje akkor egyszerűen elhal a teteje és a következő szezonban újra kinő.
Gyakran veszek cserepeset, mert néha kevesebbe kerül úgy, mint megvenni vágott csokornyi friss bazsalikomot. Most ősszel is itt maradt cserépben a konyhában a növény fele, reméltem, hogy hosszabb ideig megmarad - de nem. Hiába öntöztük akkor is elszáradt végére. A párom mondta, hoyg próbáljuk meg hátha kihajt a meleg lakásban ha folyamatosan van kevés víz a földjében - van akinél sikerült több hét elteltével, de semmi. Ami a teraszon volt kiültetve az se nőtt ki a cserépben csak ami a rendes földbe volt ültetve a kertben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!