Mikor érdemes dughagymát tépősalátát sárga répát karfiolt ültetni?
Figyelt kérdés
tegnap 16:10
1/3 anonim válasza:
Ma már duggattam hagymát és sláta magot is vetettem.
A karfiolt május elején szoktam.
2/3 anonim 

válasza:

Már mehet,nem mond fagyot.
A hagyma amúgy is jó fagytűrő.
3/3 anonim 

válasza:

Mind mehet elvileg a karfiol kivételével, de a dughagymából csak a nagyokat érdemes, amiket zöldhagymának akarsz. Amit hagyni akarsz megnőni, azt elég március végén vagy április elején, mert ha hideget kap, akkor elég nagy része felmagzik. A sárgarépával meg azért érdemes várni még egy kicsit, mert ha hideg a föld, úgyse kel, és a talajlakó rovarok megehetik a felpuhult magokat, ha meg meleg a föld, kikel és elfagy a májusi fagyokban. Mindkettőre volt már jópár példa a praxisomban. (Piacra termeltem 20 évig.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!