Milyen zöldségeket vagy fűszernövényeket szoktatok megvásárolni palántaként pl. piacon és mik azok a palánták amiket szívesen megvennétek ha lehetne kapni de általában nincs a piacon?
6
A biomódszerekről még nem hallottam olyat, hogy valóban lényegi javulást hoztak. Némi csökkenést, jó esetben.
Én ezt a hatóanyagot használom, más márkanéven:
Két hátránya van: II. kategóriás, vagyis kell zöldkönyves ismerős hozzá. Valamint, melegvérűekre is mérgező, úgy ész nélkül nem szabad szórni mindenfelé, emiatt nagyon hasznos, hogy II. kategóriás. De ha valaki nem síkhülye, és hozzá tud jutni, annak nagyon olcsón egy 99%-os csigairtást biztosít. Vonzza a csigákat az illata, tehát megkeresik a fű közt is.
Tavasszal veteményezés táján egy keveset szétszórok a felásott földön (ott úgyis kevés a csiga egyelőre), plusz körben mindenhol, ahonnan jön az utánpótlás. Utána később már csak olyasmire szabad, aminél hatástalanodásig a fogyasztandó részre nem mossa rá (veri rá) az eső. Pl. salátában, érő eperben, lelógó paprika alatt már nem használható.
Viszont bármikor szétszórható a veteményes körül a fűben, vagy a kerítés vonalában, ahol úgysincs semmi olyan növény, vagy évelő és egynyári virágok alatt bármikor, stb. Aztán még ősszel, a betakarítás nagyja után még egy keveset kiszórok, az megint csak végez egy pusztítást, ennyivel kevesebb csiga telel át, és ennyivel kevesebb csigatojás telel át. Ha alacsonyan tartom a létszámot, keveset kell egyszerre szórni.
Mikor először használtam, azt hittem, hogy lesz mondjuk 3 m2-enként egy döglött csiga, aztán lett m2-enként vagy 6. (A felszínen pusztulnak el, nagy nyálfoltot hagyva maguk után.)
Vagy van ez az újabb szer, én még nem használtam, de állítólag működik. Szabadforgalmú, nagyjából hülyebiztos:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!