Hol lehet kapni olyan kaktuszokat, amelyeknek vannak tüskéi és egészségesek? Illetve melyik kaktuszt a legegyszerűbb tartani, ápolni? A 17 fokos hőmérsékletet bírják a kaktuszok?
Az oké, hogy növény kereskedésben, de feltételezem, hogy nem mindenhol egészséges növényeket árusítanak. Megbízható kaktusz árus?
Kell tápoldat vagy elég vízzel locsolni?
A kaktuszok 5 fokig elvannak.
A gázórát kellene leolvasni naponta, hetente, kéthetente, hogy ténylegesen mennyi a fogyasztás...
Mivel fűtötök, kombicirkó?
100 köbméter az 15 000 alatt meg kellene álljon, azonban 300 köbméter az nem ennek a háromszorosa, hanem több, mert a támogatott mennyiség fölött is fogyaszt akkor az ember.
Kérjetek általányt, azt jóvan.:)
Szinte minden kaktusznak vannak tüskéi, kevés embernek vannak tüskétlen kaktuszai. Szerintem te nem vagy tisztában azzal, hogy mik azok a kaktuszok.
A boltokban jellemzően egészséges kaktuszokat árulnak, de azért előfordul, hogy meleg és sötét helyen tartják sokáig, és megnyúlnak. De ezt látod, hogy hogy néznek ki, és ami olyan, azt nem veszed meg.
17 fok elég sok, télen jobb lenne 0-15 közt, de napos ablakban valószínűleg ki fogják bírni a 17-et. De ha van bármi hűvös és fagymentes helyed, telelni oda is lerakhatod, fény meg víz egyáltalán nem szükséges nekik ilyenkor. Régen én is vaksötétben és fagyponthoz közel teleltettem őket, de akkor még csak vagy 30 volt, és akkor is szépen virágoztak.
Természetesen kell tápoldatozni, mivel a víz nem nagyon tartalmaz tápanyagot. De nem általános tápoldat kell nekik, amiben sok a nitrogén, hanem olyan fajta, amikre rá van írva, hogy kaktuszok és pozsgások számára van.
Mondjuk, szerintem neked érdemes lenne a gugliba beírni olyan dolgokat, mint pl. "kaktuszok tartása", meg hasonlók. Hogy legalább az alapdolgokkal tisztában legyél, ne tedd tönkre őket pár hónap alatt. (Bár a neten is sok hülyeséget írnak, de amiben nem vagy biztos, itt meg tudod kérdezni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!