Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen növényből van a virgács?

Milyen növényből van a virgács?

Figyelt kérdés

Úgy értem, tudom, h nagyjából bármiből, de a kereskedelemben kapható Mikulás csomagokban lévő virgács milyen növény ága/szára?

Illetve érdemes elültetni a rajta talált magot?

dec. 5. 18:28
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Cirok
dec. 5. 19:37
 2/6 anonim ***** válasza:

Attól függ hol veszed.

Amit teszkóban láttam dínókból készült müanyag.

dec. 5. 19:41
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Cirok, ahogy 1-es írta, de eredetileg sima ágacskákból készítették és néha ma is lehet olyat találni.
dec. 5. 21:33
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Eredetileg szerintem nyírfagally.

De valóban, a netes képeken látni sok cirkot. Bár én élőben még soha nem láttam, ez már egy leegyszerűsített, olcsó változata az eredeti faágacskáknak, mivel azt nehéz beszerezni, iparilag nem termelik. Ráadásul annyira olcsó, hogy még a magokat is lusták voltak leszedni róla... A cirokseprő ilyenből van, de arról leszedik a magokat.

99%, hogy a cirokmagok csíraképesek. Csak le vannak fújva aranyfestékkel, a belsejükkel nincs gond. De most lakásban is ki tudod próbálni egy tejfeles pohárnyi földben, vagy akár vizes vattán, hogy kicsíráznak-e. Esetleg ha túl jól sikerült a festés, akkor a festéket egy oldalon le kellene csiszolni, hogy ne zárja el a vizet a magtól.

dec. 6. 05:08
 5/6 anonim ***** válasza:

Tavaly elültette a fiam és kinőttek, nagyon jópofa :)

Ilyet se nagyon láttam még, h egy gyerek maga termessze a saját virgácsát. :D

dec. 11. 23:35
 6/6 anonim ***** válasza:
#5 Jól van nevelve a fiad - gratulálok. Látszik, hogy nem fél a virgácstól és azt nézte (vagy mutattátok neki), hogy a virgácsból is mint növényből új növényke lehet.
dec. 12. 00:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!