Kezdőoldal » Otthon » Kert » Egyik lepkeorchideám ágán...

Egyik lepkeorchideám ágán fehéres elszíneződés van. Kell emiatt aggódnom?

Figyelt kérdés
Vagy ez természetes folyamat?

dec. 1. 18:03
 1/4 anonim ***** válasza:

Szerintem semmin sem aggódj. Amikor én aggódni kezdtem az egyébként gyönyörű orchideáim miatt, utánanéztem az interneten, több helyen is, hogy mi a teendő, ha kicsi már a cserép. Ezután beszereztem mindenből a legjobbat, és a legszakszerűbben átültettem őket. Pár hónap alatt mind elpusztult.

Azóta tudom, hogy az orhidea szeret kis helyen nyomorogni, kár volt átültetni.

Szerintem tedd távolabb a többitől, ha beteg lenne, ne fertőzze meg őket, és várd meg mi lesz vele.

dec. 1. 18:11
 2/4 anonim ***** válasza:
Tegyél fel egy képet, elvileg lehet kártevő, de nem biztos.
dec. 1. 19:08
 3/4 A kérdező kommentje:
Holnap teszek fel róla
dec. 2. 19:43
 4/4 anonim ***** válasza:
A kedves első válaszoló butaságot írt:( ha szakszerűen átültette volna, nem pusztulnak ki.. több mint 30 növényt ültettem át, legtöbbet frissen virágzó állapotban, eszükben sincs megmurdelni. Legalább ne írna tanácsot, aki nem ért hozzájuk. Kedves kérdező, vagy zárt FB orchis csoportban kérdezhetsz képet csatolva, vagy itt, sajnos nehézkes, de képfeltöltő oldalra tehetsz képet. A fehéres elszíneződés soha nem természetes a lepkéknél. Vagy penészre, vagy gyapjas tetűre lehet gyanakodni. Ha apró kis szőrös fehér pamacskák, az tetű, ha pár db elég leszedni kézzel, vagy mosogatós vízzel lemosni, ha több, rovarirtó szer kell, ami orchikhoz megfelelő. Sűrűn nézni mert elbújnak a tőnél, virágnál. Ha penész, letörölhető kis telepek és jellegzetes a szaga, mint másutt pl. ételen. Lehet, hogy túlságosan nedves a közeg, jó lenne látni, át kell-e ültetni, nem romlott-e a gyökérzete, vagy elég csökkenteni az áztatást, locsolást. HA gondolod, írhatsz privit is. Szívesen segítek.
dec. 5. 15:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!