Péntek este ültettem ki paradicsom palántákat...állnak és élnek, de fehér elszíneződés van a levelükön. Mi történhetett velük?
Saját? Akkor miért nem szoktattad őket a naphoz? Látni is, hogy milyen fényhiányos, megnyúlt, világos szegény. Én április közepe után minden lehetséges időben kint tartom őket, hogy erősödjenek, ne nyúljanak. Ha lehet, éjszakára se hozom be a ládákat. Mikor először viszem ki, akkor 3 napig le vannak borítva rácsos műanyagrekeszekkel, utána már mindent bírnak.
Igazából, már hetek óta a szabadföldben lenne a helye. Kétszer ekkora lenne, és nem ilyen sápatag, hanem vastag, erős, sötétzöld.
Nagyon köszönöm az infokat...jövőre majd igyekszem azok szerint. És, nagyobb (tágasabb) edénybe is teszem a magokat, mert nagyon sűrűn is voltak....És, mindent korábban, mint az idén. Tavaly napoztattam is őket (ja, azok chili-palánták voltak...azokat is magról ültettem)
Valahol azt olvastam, hogy (paradicsom)...kiültetéskor jól be kell öntözni, aztán vagy 10 napig ne öntözzem...valami hőmérséklet-különbsége hivatkozva (??)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!