Hogyan oldja meg a szolgáltató a házhoz menő zöldhulladék begyűjtést?
Településemen zöld zsákban (rajta a szolgáltató emblémája) kell kitenni, meghatározott időpontban. A probléma a zsákok rendelkezésre állásával van. A szolgáltatás ingyenes, a zsákot begyűjtéskor "cserélik". A szél azonban gyakran elfújja az ingyenes, emblémás zsákokat.
Megköszönök pársoros információt, vagy linket a szolgáltatótok lapjára.
Nálunk valahány zsákot adnak évente, a többit vagy meg lehet venni a helyi közértben vagy a barkácsboltban is, vagy be lehet menni a városba a szolgáltatóhoz.
Off: De vajon mit csinálnak a műanyag zsákokkal... Meg egyáltalán miért műanyagba kell gyűjteni a zöldet?! Valahogy nem tudom elképzelni, hogy kirázzák belőle és külön gyűjtik, de remélem.
5
Ez elvileg lebomló nejlon, kukoricából vagy miből készítik.
De a valóságban csak napon, az UV-től bomlik le. Fénytől elzárt helyen talán 200 év alatt.
Azt nem tudom, hogy hogy járnak el a zsákos zöldhulladékkal.
Nagyon köszönöm a válaszokat! Megnyugtató,(szmájli) hogy más településen sem megy zökkenőmentesen, és nem egységes az eljárás.
Nekem 1000 liter diófalevelet kell elhelyeznem, minden mást komposztálok.
A diólevelet is ugyanúgy lehet komposztálni. A juglon lebomlik. Kezelt komposztban maximum 9 hónap alatt, de ha csak összehalmozod, és rá se nézel, akkor is ha most összegyűjtöd, jövő ősszel bedolgozod a talajba a jól kinéző részét, akkor 2026 tavaszára már hasznos lesz a kertedben.
Már feltéve, hogy tudsz mit kezdeni a komposzttal. Én tudnék.
1000 l csak elszállítani sok, de ha komposztálod egy léckeretben, akkor két hét alatt összeesik felére, tavaszra 200 l-re, és lesz belőle max. 50 l komposzt.
Megértelek.
Nálunk is csak 2 zsákot visznek a havi díjért cserébe. És igen, ha jönnek a megadott napon elszállítani, akkor ledobják a földre a két cserezsákot....
Pár éve még voltak olyan rendesek, hogy a cserezsákot bedobták a kerítésen, sőt néha a postaládában volt. De valószínűleg ez sem tetszett sokaknak, mert újabban azt mondják, nem dobhatjàk be... Pedig az jól működött, max elázott esőben, de nem lophatta el senki, és max a saját kertjében fújta a szél, amíg haza nem értem...
De manapság...
Csak a szerencsén múlik, hogy amikor késő estére hazaérek, akkor még ott a cserezsák az utcán és nem lopta el senki... Nálunk úgy tudom kora reggel járnak, de akkor én már a reggeli vonaton ülök...
Ha nem adnak zsákot vagy ellopják, vagy a szél elfújja, be kell zarándokolni a szolgáltatóhoz személyesen, és akkor adnak. Persze igazolni kell, hogy ki vagy, és rendesen fizeted a havit...
Nem tudom megérteni, hogy miért nem lehet, hogy minden év januárjában odaadják az adott évi zsákokat, és akkor évente csak egyszer gond az átvétel, és nem kéne havonta aggódni, hogy ott lesz e estére a cserezsák.... Odaanàk az önkormányzatnal, és ott lehetne átvenni, ez lenne a legértelmesebb megoldás.
De nincs eszük....
Nekem, ha bemegyek a szolgáltatóhoz az kb 3 óra elfoglaltság, mert egy màsik vãrosban van, kint messze a vasuttól, ráadásul sok pénz is az odaút, plusz gyalogolni is sokat kell.... Szóval egy kerek perec szemétség...
Ha még kevés a két zöld zsák , akkor 500 Ft darabáron lehet venni akármennyi kéket pluszba.
(Nekem több diófám van, és még nyaranta is az előző évi leveleket rakom ki, mert ilyen buta a rendszer... Bár persze nekem is jobban rá kéne állnom a komposztálásra, szerintem is ez lenne optimális, csak akkor ne kelljen fizetni, hogy elviszik,amit nem visznek el ugye....)
Amúgy háztartási hulladékot hetente visznek... De nálunk sosincs annyi szemét, sokkal célszerűbb lenne, ha azért is csak havonta jönnének, cserébe több zöldhulladékot elvinnének... De mondom, eszük, logikájuk semmi, csak díjat szedni és emelni tudnak...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!