Kezdőoldal » Otthon » Kert » Függő kaspóba milyen növényt...

Függő kaspóba milyen növényt tegyek, ami télen is szép?

Figyelt kérdés
Találtam párat a neten, de a gyakorlati tanács jól jönne. Neked milyen fajta van, ami télen is mutatós?
nov. 8. 11:06
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

7-es: Az a baj a pozsgásokkal, hogy a kintiek/télállók és ezek közül a csüngők nagy része is télre nem lesz szép, mert leszárítja az előző évi hajtásait. Pl. októberke, csüngő varjóhájfélék ilyenek, ezeket azért is nem írtam (1-es vagyok).

Kristályvirág esetleg, azzal még nincs sok tapasztalatom, mert idén van először, de úgy látom, az őrzi a zöldjét egyelőre, a varjúhájfélék már kezdenek romlani. Viszont a kristályvirág meg nem tudom, elég mutatós-e a kérdezőnek, azért viszonylag időbe telik, mire annyira megnő, hogy komolyabban lecsüngjön.

nov. 9. 11:58
 12/14 A kérdező kommentje:
Értem, köszi a részletes választ. Varjúháj van nekem is, már most nem szép szegényke. Díszkáposztát olvastam még, de nincs tapasztalatom, ráadásul az nem is mutatna szépen a függő kaspóban.
nov. 9. 13:41
 13/14 A kérdező kommentje:
Kristályvirág gyönyörű, köszi. 😊 Nem ismertem.
nov. 9. 13:42
 14/14 anonim ***** válasza:

11

Azért írtam, hogy örökzöld pozsgást kell választani.

Nekem varjúhájból is van 3, ami szép télen is. Kettő aránylag kevéssé lóg le, a harmadik (hengeres levelű, de a nevét nem tudom) az simán le tud lógni 30-40 centit, pár év után.

Pozsgásokon kívül a legtöbb növényt nehéz lesz jó állapotban tartani ilyen körülmények közt.

A kristályvirág csak korlátozottan fagytűrő. Az enyhe teleket gond nélkül veszi, de ha bejön egy komolyabb fagy, az elviszi.

nov. 9. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!