Függő kaspóba milyen növényt tegyek, ami télen is szép?
7-es: Az a baj a pozsgásokkal, hogy a kintiek/télállók és ezek közül a csüngők nagy része is télre nem lesz szép, mert leszárítja az előző évi hajtásait. Pl. októberke, csüngő varjóhájfélék ilyenek, ezeket azért is nem írtam (1-es vagyok).
Kristályvirág esetleg, azzal még nincs sok tapasztalatom, mert idén van először, de úgy látom, az őrzi a zöldjét egyelőre, a varjúhájfélék már kezdenek romlani. Viszont a kristályvirág meg nem tudom, elég mutatós-e a kérdezőnek, azért viszonylag időbe telik, mire annyira megnő, hogy komolyabban lecsüngjön.
11
Azért írtam, hogy örökzöld pozsgást kell választani.
Nekem varjúhájból is van 3, ami szép télen is. Kettő aránylag kevéssé lóg le, a harmadik (hengeres levelű, de a nevét nem tudom) az simán le tud lógni 30-40 centit, pár év után.
Pozsgásokon kívül a legtöbb növényt nehéz lesz jó állapotban tartani ilyen körülmények közt.
A kristályvirág csak korlátozottan fagytűrő. Az enyhe teleket gond nélkül veszi, de ha bejön egy komolyabb fagy, az elviszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!