Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogyan tanuljak kertészkedni?

Hogyan tanuljak kertészkedni?

Figyelt kérdés

Nemsokára házba költözöm, eddig csak a balkonon kertészkedtem, de mivel imádom csinálni, így szeretném majd nagyban is művelni.

Tudtok ajánlani olyan weboldalt, podcastet, youtube csatornát, ahonnan az alapoktól tudom megismerni a kertészkedést?

nov. 3. 07:37
 1/6 anonim ***** válasza:
És mit akarsz kertészkedni? Mekkora területen?
nov. 3. 07:46
 2/6 anonim ***** válasza:
Tapasztalat segít csak. Kezdj könnyű dolgokkal, pl. Retek, dughagyma, spenót. Ezeket csak elveted, aztán gazolod meg öntözöd. Plusz a spenótnál a levéltetűt vízzel levereted mikor öntözöd.
nov. 3. 08:17
 3/6 A kérdező kommentje:
Elsőre magaságyást fogok csinálni, de a virág, cserje ültetése, nevelése is érdekel
nov. 3. 08:26
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha jó a termőföld, akkor nem indokolt a magaságyás.

Két nagyon jó youtube csatornát ajánlok.

1.Biokertész tanfolyam.

https://www.youtube.com/watch?v=cY2n9uhH3vY

Innen a haszonnövényekről lehet tanulni.

A paradicsomot kimondottan tudom ajánlani, én azzal kezdtem. Magról neveltem palántákat, aztán április-májusban kiültettem.

2.Egy kertművész vlogol.

https://www.youtube.com/watch?v=6TXKZMUxDiU

Itt főleg virágokkal, cserjékkel foglalkoznak, de pl. azt is megtanulhatod, hogyan kell csallánlevet készíteni, ennek mintájára pedig fekete nadálytő levet, amely a megfelelő higitással igencsak hasznos a paradicsomnak.

nov. 3. 08:39
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi szépen. Magaságyásra a műtött térdem miatt van szükség.
nov. 3. 08:52
 6/6 kürtőskalácska ***** válasza:
100%

A magaságyás nem feltétlenül a rosz föld miatt jó.

Egyrészt a bomló dolgok alólról fűtik a növényeket amivel egyrészt kisebb az esélye,hogy megfagynak másrészt tél közben is meg tud teremni néhány dolog.

Kérdező.

Mekkora a kert? Milyen a föld?

nov. 3. 10:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!