Kezdőoldal » Otthon » Kert » Levendula magról vetèsènek mi...

Levendula magról vetèsènek mi a titka?

Figyelt kérdés
okt. 29. 12:51
 1/1 anonim ***** válasza:

Az a titka, hogy nem szabad elrontani...

Úgy igazából nincs semmi titka.

Igaz, én csak egyszer vetettem, egy tavaszon, virágládába, és lett egy rakás, nem győztem eladni meg elajándékozni. De más növényeket is sokat szaporítottam már így.

Nem sikerül, ha:

- régi maggal próbálkozol

- túl mélyre teszed

- túl sekélyre teszed

- rossz állagú földbe teszed

- hagyod kiszáradni a magvetést

- agyonöntözöd, vagy a vízzel kimosatod a földből, vagy letömöríted az agyagos földet.

Meg még biztos van egy csomó lehetőség, ahogy el lehet rontani, csak most nem jut több eszembe.

Mivel rengeteg mag van egy csomagban, és nem túl nagyok, meg nem is kell 200 db-nak kikelni, ezért én úgy csinálnám, hogy egyenletesen elszórnám a letömörített föld tetejére, rászórnék egy centi földet, és ujjal apró köröket leírva megkeverném az egészet, és újra elsimítva megint letömöríteném, hogy a belocsoló víz ne mossa szét. Így a magok egy része egész biztosan jó szintbe kerülne. És utána csak alulról öntözném, mint minden más magvetésemet is.

Majd márciusban vagy áprilisban.

okt. 29. 17:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!