Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen íze van a kerti kivinek?

Milyen íze van a kerti kivinek?

Figyelt kérdés
Boltit ismerem és nagyon szeretem. Viszont egy barátom mesélte hogy evett kerti kivit Görögországban és szörnyű íze volt.
okt. 26. 18:23
 1/3 anonim válasza:
100%
Szia! Én már ettem kerti kivit, és nagyon finom volt! Az íze édeskés és lédús, kicsit olyan, mint a szőlő és a sárgadinnye keveréke, de azért a megszokott kivi ízét is hozza, csak enyhébben, kevésbé savasan. Ami a legjobb benne, hogy héjastól lehet enni, mert a héja sima és vékony. Tényleg szuper gyümölcs, érdemes megkóstolni!
okt. 26. 18:31
 2/3 anonim ***** válasza:
Édesebb, mint a bolti, hiszen az otthonit éretten szeded le. A bolti nem érett, különben már a kamionban megrohadna, lehetetlen lenne szállítani.
okt. 26. 21:26
 3/3 anonim ***** válasza:

Mi az, hogy kerti kivi? A kivinek mindegy, hogy kertben vagy ültetvényen terem.

Az 1. válaszoló szerintem a mini (kopasz) kivire gondol, nem tudom, miért. Amúgy a mini se fajta, hanem rengeteg kis méretű fajta van, és különböző az ízük. Nekem van 2 fajta (a 3. kipusztult), nem valami nagy durranás egyik se. Egy hasznuk van, hogy a kertben lehet legelgetni.

Nem tudom, Görögországban mit evett az illető.

Ha kertben tartanak kivit, akkor azt meg tudják csinálni, hogy éretten szedik, amikor már nagyon finom. Boltban ilyen egyáltalán nem szokott előfordulni, mivel éretten romlékony, ezért totál éretlenül szedik, amilyen állapotban még utóérni se képes, és csak megfonnyad. Ezek jó esetben is csak halvány utánzatai az igazi érett kivinek. Ezért is szólja le a kivit a legtöbb ember, mivel érettet még soha nem kóstoltak.

(Ugyanez a helyzet a fügével is: boltban soha nem árulnak érettet, mivel az pillanatok alatt tönkremegy, már a leszedés utáni napon is csúnya. Ezért azt is éretlenül szedik, amikor még csak megszínesedett a belseje. De a külső húsrésze, a héj alatti, még zöld, pedig barnának kellene lenni. Vagy ha már itt tartunk, manapság gyakorlatilag semmi érett gyümölcsöt nem lehet venni boltban, csak totál éretlent és ízetlent.)

okt. 28. 07:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!