Milyen árnyéktűrő talajtakaró növényt ajánlanátok?
Kb 10x3m -es az előkertünk, aminek nagy részét a közeli hatalmas diófa árnyékolja. (ráadásul északi oldal) A korábbi tulajdonos rózsákat ültetett ide, kb 1m-es távolságba egymástól. Ezeket meghagynánk, mert szépek, de szeretnénk valami talajtakaró növényt, mert a rózsák közt iszonyat nagy gaz van. Kavicsot ajánlottak, de ezt nem szeretnénk, inkább valami természeteset. Néztem mulcsot is, de az nagyon drága lenne ekkora területre.
Olyan növényt szeretnék, ami nem nő túl magasra
A diófa messzebb van, ezt csak az árnyékolás miatt írtam. Hatalmas, és mindent beárnyékol.
Most láttam a Dichondra nevű növényt. Ennek a terjedését mennyire lehet szabályozni? A rózsák tövében egy "tányérnyi" területet szabadon hagynék.
A kis meténget én is ajánlom, gyönyörűen virágzik tavasszal és örökzöld! Nekem kb. 20-25 cm magas szokott lenni. Van lila és fehér virágú is.
Ha ennél alacsonyabbat szeretnél, akkor pénzlevelű lizinka. Sárga virágtenger májusban és egész késő őszig befedi a talajt a kis zöld levélkékkel. Kifejezetten árnyékos helyre való mindkettő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!