Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen talajtakaró növényt...

Milyen talajtakaró növényt telepítsek?

Figyelt kérdés
[link] borzalmas, a fű nehezen marad meg, már többször próbáltam. Elég agyagos talaj.
2022. márc. 30. 19:40
 1/9 anonim ***** válasza:
90%

Én megpróbálnám a gyeptéglat.

A szomszédunkban november végén rakták le, azt gondoltam hogy kifagy télen.

De azóta is gyönyörű.

2022. márc. 30. 20:00
 2/9 anonim ***** válasza:
90%
Ha a talajcsere nem lehetséges, akkor a borostyán is megfelelő lehet rendszeres öntözés mellett. Ápol és eltakar.
2022. márc. 30. 21:06
 3/9 anonim ***** válasza:

Ez itt egy erősen árnyékos hely? Vagy milyen fekvésű? Nem mindegy a növényajánlás szempontjából.

A nagy fa az mindenképpen az aljnövényzet ellen dolgozik, északi fekvésnél az árnyéka a baj, déli fekvésnél meg a talajszárítása.

A borostyán amúgy tényleg elég ellenálló, bírja az agyagot is, az árnyékot is.

2022. márc. 31. 05:21
 4/9 anonim ***** válasza:
Nálunk ugyanígy néz ki, csak itt meg homoktalaj van, akarok fűmagot szórni bele kis komposzt kíséretében, de hogy lesz-e belőle valami, jó kérdés... Borostyán azért nem jó mert gondolom erre rá is akarsz menni néha, az meg ha összetaposgálod, szépen kihal. Ráadásul r*hadt lassan nő, ráérősen. Nyilván jó talajon minden jobban és gyorsabban nő.
2022. márc. 31. 08:06
 5/9 anonim ***** válasza:

Kérdés, mi a cél? Csupán a talajtakarás? Vízmegtartás?

Hasznosítani akarod a területet?

Nem tudom, jól látom-e, de ott van pár fácska/cserje? Ha a fű nehezen marad meg, akkor azok a fácskák se fognak nagyon megmaradni.

Ha csak a talajtakarás, akkor elsősorban mulccsal kellene betakarni, mert ez a talajfelszínt láthatóan teljesen kiszárította a szél, a nap. Ebbe bármit vetnél, kuka. A mulcs lassan lebomlana, és az így keletkező klassz kis termőrétegbe már bármit vethetsz.

Hogy mi lehet mulcs? Bármilyen falevél, növényi hulladék, szalma, legalább 15 cm-es vastagságban, folyamatosan pótolva a lebomlott mennyiséget.

2022. márc. 31. 15:17
 6/9 A kérdező kommentje:
Volt régebben 3-4 éve egy örökzöld tuja, vagy valami fenyőféle. Lehet, az tette tönkre a talajt. Nem hasznosítanám, csupán a por, meg a sár zavar. De lebetonozni se akarom.
2022. márc. 31. 22:54
 7/9 anonim ***** válasza:

Nem írtad, hogy árnyékban, vagy napon van-e? Illetve, hogy szeretnél-e járni rajta.

Nekem árnyékban, ahol csak lépőköveken közlekedek gyöngyvirág-meténg kombó van, nagyon patentül néz ki, megesz minden avart.

Napon pedig kakukkfű-varjúháj kombinációk vannak. Az nem nő olyan szépen össze, de a strapát bírja.

Ha lépésálló kell, akkor pedig csak valami fű kéne. Esetleg speciális szárazság- vagy árnyék tűrő.

2022. márc. 31. 23:10
 8/9 A kérdező kommentje:
Árnyékos a szivarfa miatt. Annyira ott nem közlekedek, max a kutyus járkál rajta néha (egy labrador), de ő is csak akkor, ha valaki elmegy a ház előtt, ritkán. Valami olyan kombináció kellene, ami a szárazságot, árnyékot is tűri és sport mag. De ilyen nincs, gondolom.
2022. ápr. 1. 01:03
 9/9 anonim válasza:

Kék párnafű (Isotoma fluviatilis)

Áprilistól szeptemberig virágzik, viszonylag igénytelen, elszaporodik. Leraksz pár járólapot, hogy azért megtudd öntözni a fákat, cserjéket(nem tudom mi látható a képen)

Viszont ha többet lépkedtek és nem akarsz fölöslegesen pénzt kidobni növényre, akkor veszel pár zacskó fenyőkérget, szétszórod, és többet gyom sem lesz, nem porzik, és még mutat is valamit.

2022. ápr. 2. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!