Gyomirtás: glifozát vs talajtakaró fólia, melyik jobb?
Van egy 120 m2-es, nehezen megközelíthető terület, amit gyommentesítenék. Jelenleg Glialkát használok és jól működik, kb 1 hónapig. Utána újranő magról minden. Kipróbálnám a talajtakarós módszert, ha működik, de tapasztalatom nincs benne. Melyik a jobb?
Az ár nem játszik szerepet, csak a kényelem. Ez egy gödrös, meredekebb terület, amit nehézkes lekezelni, fűkaszával nyírni pedig még nehezebb. Viszont hallottam olyat, hogy a szívósabb gyomok kibírják a fólia alatti hőséget és sötétet és tovább növekednek. Mik a tapasztalataitok?
Előre is köszönöm.
Igen, az lenne a cél, hogy ne kelljen azon a területen túl gyakran gyommentesíteni. A talajeróziót más is említette, ezzel is számoltam. Ha a fóliát választom, akkor az megóvhatja az eső -és szélhatásoktól. A geotextil alatt is úgy felhevül a talaj, mint a PE fólia alatt?
Ezek a gyomirtók nem engedélykötelesek?
Ismerős használja a Katanát, vele tudok egyezkedni. Már csak azt kell eldönteni, melyik legyen. Vagy keresek valakit, aki normál áron átmegy a területen kaszával. Az egyetlen helyi vállalkozónak ötezer csak a kiszállási díja + munkadíj.
Köszönöm a válaszokat.
Glialka felesleges.
Legolcsóbb glifozátot kell kérni a boltban, semmivel sem jobb a glialka.
Szerintem 120 négyzetméter rossz terepet le lehet nyírni fűkaszával.
Pár kaszálá után a gaz kipusztul, és fűfélék nőnek helyette, amit elég évente kétszer nyírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!