Van-e arra valami szabályzat, hogy a telkemen lévő diófát kivághatom-e?
Erre nem lehet válaszolni, ha nem mondod meg, melyik településen laksz. Az önkormányzat dönt.
Budapesten, ha jól tudom, mindegyik kerületben engedélyeztetni kell, meg még néhány nagyvárosban. A legtöbb településen nem érdekli az önkormányzatot.
Ha nagyvárosban laksz, akkor keress rá a helyi rendeletek közt, vagy hívd fel hétfőn a jegyzőt, ő ingyen és fejből megmondja neked.
Ha kötelező, akkor egy mások által is jól látható nagy fa esetén nem árt tényleg engedélyt kérni. Egy budapesti ismerősöm csak erősen visszavágatta (ezzel foglalkozó vállalkozóval) az előkertjében (tehát magánterületen) álló nagy fa lombját. Ketten is feljelentették, meg még vagy öt járókelő méltatlankodott nekik, hogy hogy képzelik ezt, megcsonkítani a szép nagy fát, aztán meg jöttek hozzá az önkormányzattól a feljelentésre. (Azt nem tudom, mi lett az ügy vége, elfelejtettem legközelebb megkérdezni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!