Kezdőoldal » Otthon » Kert » Füvesítést hogy szokás elkezdeni?

Füvesítést hogy szokás elkezdeni?

Figyelt kérdés

A telkemen parlagfű és egyéb gyomok vannak közte kevés fűvel. Hogyan kell hozzákezdeni a füvesítéshez? Fel kell szántani a telket? Vagy fűnyíróval vágjam le gyomot és hozassak rá 10cm termőföldet? Hogy működik ez?

Köszönöm!

szept. 25. 05:45
 1/5 anonim ***** válasza:
58%
Én csak kontár vagyok...de s
szept. 25. 07:27
 2/5 anonim ***** válasza:
84%

...de szerintem az ásás is jó...közben alaposan kiszeded a gyomokat, a terület simítása(gereble)aztán mehet a fűmag..(ha lehet, eső előtt)

nekem ez vált be

a szomszédban a tereprendezés után simára hengerelték a kertet, és ("fűtekercseket hoztak)ezeket leterítették, locsolták, és lehetett örülni..

ez is megoldás.

szept. 25. 07:30
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Kérdés milyen minőségben szeretnéd. Ha olyan mint az amerikai filmekben van meg a focipályákon, akkor hosszú és rögös az út. Sok gyomírtózással, átforgatással, füvesítéssel, öntözéssel, trágyázással, stb..

Ha csak szeretnéd ha kicsit korrektebb legyen, akkor az én példám:

nálam is jó gyomos vol. Egy kisebb részről beszélünk, talán 20-30nm max.

Lenyírtam a füvet amennyire lehetett, kaszával is akár. Aztán felrotáltam, elgereblyéztem a kiforgatott növényeket. Aztán másnap újra.

Igyekeztem elegyengetni a földet. Annyiból volt nehézkes, hogy ha letaposom, akkor kemény lesz, de ha csak gereblyézem, akkor késöbb tömörödik, így nem lett tökéletes.

Elvetettem a fűmagot, a legegyszerűbb tescos keveréket. Locsoltam rendesen minden nap. Szépen kinőtt. Nem pázsitos, de bőven sokkal jobb mint a gyomos. Persze ki-ki nőnek rajta helyenként gyomok is, de nem gáz.

Gyerekeknek van ott hinta, csúszda, stb.

Nem locsolom rendszeresen, így nagy hőségben megritkul kissé, bár a fele árnyékban van.

Most voltak nagyobb esők, ilyenkor erősen életre kap és megint szép lett.

Szóval igénytől függ. Ha nem focipályát akarsz, akkor magadnak is össze tudod hozni.

szept. 25. 08:05
 4/5 A kérdező kommentje:

Koszonom!

Annyira tokeletes, tekercses fure nincs szuksegem :) meg gondolom, draga is.

szept. 25. 08:05
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha vannak évelő gyomok (pl. acat, lósóska, szulák, tarack), azokat gyomirtó nélkül nem fogod tudni kiirtani. Ill. lehetséges, ha egész nyáron két hetente megrotázod a földet.

Most viszont, ha még idén akarod csinálni, már sürgősen neki kell fognod, tehát gyomirtózásra már nincs idő. Vagy ha nagyon sok ilyen növény van, akkor gyomirtózz, és majd tavasszal vetsz.

szept. 25. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!