Kezdőoldal » Otthon » Kert » Csongrád megyeiek,Makó környék...

Csongrád megyeiek,Makó környékiek! Mi az a legkorábbi időpont,amikor a fokhagymát, vöröshagymát lehet duggatni?

Figyelt kérdés

Vajon már lehet?

Ti mikor szoktátok?

szept. 20. 18:19
 1/3 A kérdező kommentje:
Külföldre megyek melózni,a szamócát elpalántáltam,...mire a borsót kell vetni(Erzsébet) addigra hazajövök,--de hogy legyen a hagymákkal?
szept. 20. 18:28
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Én nem Csongrád megyei vagyok, de nagy különbség nincs.

Az őszi fokhagymát szeptember közepétől lehet duggatni. És érdemes is, hogy meg tudjon erősödni még a hideg előtt. Így lesz korai és nagy fejű. (Természetesen, az őszi nem elálló. Téli-tavaszi használatra a tavaszi fajták valók.)

Vöröshagymából aránylag kevés fajta van, ami nem fog felmagzani a hideghatás miatt, ha kint telel. Ezek szaporítóanyagát úgy is szokták árulni, hogy őszi vagy áttelelő fajta. Az ilyet is lehet már duggatni, ha kis méretű. A nagyobbakat, ha fejesedni akarod hagyni, elég október első felében.

Valamint, zöldhagymának is lehet már duggatni, bármilyen normál fajtát is. Ezeknél nem számít a hideghatás, mert úgyis ki lesznek szedve, mire elég meleg lenne a felmagzáshoz.

szept. 20. 18:30
 3/3 anonim ***** válasza:
Már lehet bőven.
szept. 21. 08:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!