Banánfát hol tudom át teleltetni? szerintem már most hideg van neki...
Már évek óta nem szedem ki,nincs türelmem.
Ősszel levágom a leveleket, és azzal takarom a földet.
3 rizóma van, átlag 15 növény hajt ki nyár elején, júliusra már egész nagyok, augusztusban már több méteres dzsungel.
Milyen banán? A szokásos trópusi törpebanán?
Olyan helyen tudod átteleltetni, ahol világos van, meg lehetőleg nem megy 15 fok alá a napi átlaghőmérséklet. 0 fokig bírja, de ha hosszú távon 8-10 fok alatt van, akkor már károsodnak a levelek.
Az állandó meleg csak akkor jó, ha sok napot is kap mellé.
Ha legalább 12 fokos helyre tudod tenni, akkor egy nagy vödör, ültetőedény, bármi jó.
Ha hidegebb, akkor a törzset hagyd csak meg kb 1m magasságban.
A leveleket? Megpróbálhatod, de nem igazán fog kihajtani.
A növény maga nagyon gyorsan nő, nem is érdemes.
Igen, egyről beszélünk, arra gondoltam, a leveles részre.
Kihajtani nem fog, mert rizómás növény, nem tud gyökeret növeszteni a vízben. De tovább tud élni, esetleg.
Vissza csak akkor vágd, ha kint marad, vagy ha nem fér el bent teljes terjedelmében.
Szerintem akkor nincs elég mélyen a földben, és csak látod a tövét.
Úgy képzeld el, mint a hagymás virágokat.
Az a gumó évről évre egyre több hajtást hoz, és maga a gumó is terjeszkedik. Ha már elég nagy az új hajtás, akkor a gumó egy részével leválaszthatod.
Még annyi, ha hűvösben telel, nem kell locsolni,és gombaölő szerrel fújd be a levelek tövénél, vagy ha vágod ott, mert sajnos erre érzékeny.
Tavasszal is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!