Létezik fűkaszára valóban jó gyorstöltő damilfej?
Meguntam az "egy óra vágás 1 óra b_szakodás a damillal" működést, úgyhogy beszereztem egy ilyet:
De ezzel sem lett könnyebb, gyakorlatilag kínszenvedés a damilt átfűzni rajta, mert nem pont a nyil irányában vannak a lyukak, szerencsétlenkedés az egész, igazából ugyanúgy szét kell szedni mint a simát, sőt még nehezebb is szétkapni.
Szóval a kérdés: Milyen valóban ajánlott és jóminőségű, valóban gyorstöltésre használható damilfejek vannak? Nem baj, ha drágább, csak "b@szakodásmentes" legyen.
Gondolkodtam benzines fűnyíró beszerzésén is, csak az meg egyenletlen talajon és kerítés szegélyeknél nem lenne ideális.
Jó pedig az! Nekem egyébként azért van két damilfejem, mert sokkal egyszerűbb fejet cserélni, mint damilt fűzögetni!
Husqvarna t35 feje kompatibilis a kínai szarokhoz általában, nem autómata, de rettenet egyszerű, könnyű adagolni, nem zabálja a damilt, lehet vele dolgozni...
De én is azt m9ndom, ha rendesen haladni is akartok, akkor egy rendes gépet vegyetek egy rendes fejjel, aztán háztájiban 15-20évre le van a gondotok.
Helyi barkácsban vettem egy egész egyszerű fejet, ilyesmi mint a tied.
Bedugni nem bonyolult, max 1-2 perc alatt megvan. A damilt meg kell hajlítgatni hogy kb egyenes legyen és oda kell feküdni a gép elé, hogy a lukban lássam, hol a damil, mikor ér át.
Utána meg csak fel kell tekerni.
Alegnehezebb az egészben nekem csak az lett, hogy nehezen forog már a fej amivel feltekerem, de egy kis olajozás megoldotta azt is.
#7: "oda kell feküdni a gép elé, hogy a lukban lássam, hol a damil,"
Kb. 15mp lekapni a fejet és kényelmesen feltenni a damilt, visszarakni ugyanannyi.
Ugyanúgy fel kell forgassad hozzá a gépet és vacakolnod kell vele.
Lehet az 1-2 perccel sokat mondtam. Részletkérdés. Mindenki úgy hazsnálja ahogy jól esik neki. Majd legközelebb csak a te kedvedért lemérem az időt.
Nekem még nem sikerült soha összefutni olyan szétszedés nélkül tölthető fejjel, amit úgy fel lehet csévélni, mint itt az 1. linken. Amiket vettem, meg amiket a cégnél vettek, azokat egy kínszenvedés tekercselni. Főleg, ha jó köves földön való használat után már simára kopik a külseje. Tehát ezeket is inkább szétszedve töltöm.
Nekem a régebbi gépemen ilyen van vagy 6-7 éve:
Elvileg ezt se kellene szétszedni, de nagyon nehéz feltekerni. Úgyhogy inkább szétszedem. Le nem szedem, így is legfeljebb egy perc újratölteni.
U alakú vezetőszemek vannak, így nem nehéz helyre rakni a csévét, mint a kerek lyukasak esetén.
Az alja csapágyas fém, tehát nem kopik szét a lekoppantásnál, vagy ha véletlenül kőhöz ütöm használat közben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!