Kezdőoldal » Otthon » Kert » Létezik fűkaszára valóban jó...

Létezik fűkaszára valóban jó gyorstöltő damilfej?

Figyelt kérdés

Meguntam az "egy óra vágás 1 óra b_szakodás a damillal" működést, úgyhogy beszereztem egy ilyet:

[link]

De ezzel sem lett könnyebb, gyakorlatilag kínszenvedés a damilt átfűzni rajta, mert nem pont a nyil irányában vannak a lyukak, szerencsétlenkedés az egész, igazából ugyanúgy szét kell szedni mint a simát, sőt még nehezebb is szétkapni.

Szóval a kérdés: Milyen valóban ajánlott és jóminőségű, valóban gyorstöltésre használható damilfejek vannak? Nem baj, ha drágább, csak "b@szakodásmentes" legyen.

Gondolkodtam benzines fűnyíró beszerzésén is, csak az meg egyenletlen talajon és kerítés szegélyeknél nem lenne ideális.

#fűkasza #damilfej #fűynírás
aug. 24. 10:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Jó pedig az! Nekem egyébként azért van két damilfejem, mert sokkal egyszerűbb fejet cserélni, mint damilt fűzögetni!

[link]

aug. 24. 10:58
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Stihlnek vannak jó damilfejei...
aug. 24. 11:51
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha haladni is akarsz, ezeket az olcsó piacos szarokat felejtsd el.
aug. 24. 11:51
 4/12 anonim ***** válasza:
Nekem is pont ilyen Stiga van egy McCullogh gépen, én is sokszor kínlódok vele, elsőre sosem megy át a damil keresztben. Ráadásul nagyon fogy is a damil ezzel a fejjel, ami szintén furcsa. De még mindig jobb, mint a gyári fej, amit szét kellett szedni folyton csavarhúzóval, na ott kitéptem az összes hajszálamat. Szóval én is várok tippeket jó fejre.
aug. 24. 12:25
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Husqvarna t35 feje kompatibilis a kínai szarokhoz általában, nem autómata, de rettenet egyszerű, könnyű adagolni, nem zabálja a damilt, lehet vele dolgozni...

De én is azt m9ndom, ha rendesen haladni is akartok, akkor egy rendes gépet vegyetek egy rendes fejjel, aztán háztájiban 15-20évre le van a gondotok.

aug. 24. 12:31
 6/12 anonim ***** válasza:
Stihl vagy Husqvarna legkisebb modelljei, mindenképp M10L anyával (külön is beszerezhető típusonként). Nekem a Stihl olyan, hogy miután a kis T25 rommá kopott, visszatértem az öreg, viharvert Stihlhez, hát abban még pár év van, és az is a legkisebb modell, csak mondjuk háromszor akkora meg ötszöröse súly, mint a Husqvarna legkisebbje... Egyik se ráz szét (hacsak nem külön ergyán tekered fel a damilt), elég könnyű szétszedni-összerakni (itt a Husi a verhetetlen), és bár a Stihl is ilyen kintről bedöfős, gombjával feltekerős, én szétszedem és úgy csinálom inkább, egyrészt nem kell két ujjal erőlködni a gombon, másrészt szépen látom, mi történik. Összerakni is egyszerű őket, nem bedugdosós a kivezető szem, hanem a találkozási síkig van egy keskeny folytatása a lyuknak, hogy ne kelljen szórakozni vele.
aug. 24. 12:48
 7/12 anonim ***** válasza:

Helyi barkácsban vettem egy egész egyszerű fejet, ilyesmi mint a tied.

Bedugni nem bonyolult, max 1-2 perc alatt megvan. A damilt meg kell hajlítgatni hogy kb egyenes legyen és oda kell feküdni a gép elé, hogy a lukban lássam, hol a damil, mikor ér át.

Utána meg csak fel kell tekerni.

Alegnehezebb az egészben nekem csak az lett, hogy nehezen forog már a fej amivel feltekerem, de egy kis olajozás megoldotta azt is.

aug. 24. 12:50
 8/12 anonim ***** válasza:
45%

#7: "oda kell feküdni a gép elé, hogy a lukban lássam, hol a damil,"

Kb. 15mp lekapni a fejet és kényelmesen feltenni a damilt, visszarakni ugyanannyi.

aug. 24. 13:00
 9/12 anonim ***** válasza:

Ugyanúgy fel kell forgassad hozzá a gépet és vacakolnod kell vele.

Lehet az 1-2 perccel sokat mondtam. Részletkérdés. Mindenki úgy hazsnálja ahogy jól esik neki. Majd legközelebb csak a te kedvedért lemérem az időt.

aug. 24. 13:06
 10/12 anonim ***** válasza:

Nekem még nem sikerült soha összefutni olyan szétszedés nélkül tölthető fejjel, amit úgy fel lehet csévélni, mint itt az 1. linken. Amiket vettem, meg amiket a cégnél vettek, azokat egy kínszenvedés tekercselni. Főleg, ha jó köves földön való használat után már simára kopik a külseje. Tehát ezeket is inkább szétszedve töltöm.

Nekem a régebbi gépemen ilyen van vagy 6-7 éve:

[link]

Elvileg ezt se kellene szétszedni, de nagyon nehéz feltekerni. Úgyhogy inkább szétszedem. Le nem szedem, így is legfeljebb egy perc újratölteni.

U alakú vezetőszemek vannak, így nem nehéz helyre rakni a csévét, mint a kerek lyukasak esetén.

Az alja csapágyas fém, tehát nem kopik szét a lekoppantásnál, vagy ha véletlenül kőhöz ütöm használat közben.

aug. 24. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!