Almát (golden) érdemes már leszüretelni?
Más években szeptember 15 környékén szoktam leszedni, de most a rendkívüli időjárás miatt úgylátszik, hogy korábban ért be. Naponta jelentős mennyiségű teljesen egészséges alma hullik le, melyek valamelyest megütődnek, tehát hosszú ideig nem lehet tárolni.
Tájékoztatásul: a két fa a ház déli oldalán van, szükség esetén 3-4 napi gyakorisággal bőségesen öntöztem a fákat.
idén előbb érik az alma
Tehát lehet szedni
Csak kérdés van-e hol tárolnod majd?!
Mert hogy még dög meleg van nem egyszerű otthon tárolni
Mint minden gyümölcs ez is előrébb van egy hónappal.
Szüreteld le aztán mehet a hűvösre.
Nálam is beérett a golden, a gála is. Már hordóban vannak. :D
Minden előbb érett be idén. Egyszerre érett be a szilva, a kajszi, a ringló, az árpával érő körte, minden. A pamuk almát pl. augusztusban szoktam cefrézni, július végén, aug. elején kezd el potyogni, idén augusztusra nem hogy beérett, már ki is erjedt, sőt már le is főztem. A gála almával együtt ért be az a körtém, ami még azután, szeptember végén szokott csak. Olyan édes, hogy már kaparja a torkod. Lehet, hogy irdatlan szárazság volt idén is, messze nem volt ideális az időjárás de a szőlő, a kajszi, a körte kiemelkedően magas cukorfokot produkált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!