Milyen, lehetőleg örökzöld sövényt ültessek?
Gondolom, meg tudod nyírni évente legalább 2x?
Ami gyorsan nő, annak nem biztos, hogy a 2 elég.
A babérmeggyet olvastam, de annak mérgező a bogyója.
A mi oldalunkról nem lenne gond metszeni, de az fontos lenne, hogy a szomszéddal közös kerítésen lehetőleg ne nyújon túl. Az kivitelezhetetlennek tűnik, hogy a sövény mögé még beférjünk nyírni a szomszéd felőli oldalt. Szóval olyan kéne, ami nem nő nagyon szélesre, és széltében max 1 méter elég neki a törzsétől.
3-as vagyok. A babérmeggynek több fajtája van, én pl. egy ilyen nemesítésre gondoltam:
De korallberkenyéből is sokfélét kapni.
A lényeg, hogy tudd, hogy mit ültetsz halomra, járj utána, hogy ne később legyen vele szívás. Bár úgy sejtem előbb utóbb ezeket is betámadja majd valami...
5
Ilyen nem létezik, amit nem kell egyáltalán nyírni. Esetleg olyasmi, ami 20 év alatt nő meg 2 m-esre. De amiből gyorsan lesz sövény, az utána is gyorsan fog nőni, és bizony nyírni kell rendszeresen, legalább miután elérte a kívánt méretet. Ez van.
Ezek a lehetőségeid vannak:
1. Olyan távolságra ültetni, hogy beférj a kerítés mellé megnyírni.
2. Lemondani a sövényről, és valami technikai belátásgátlót alkalmazni.
3. Ha tömör kerítést készítesz, akkor a kerítés oldaláról nem kell nyírni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!