Kezdőoldal » Otthon » Kert » Idèn májusban ültetett japáncs...

Idèn májusban ültetett japáncseresznye levelei szomorúan lógnak? Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés
Szépen fejlődött, most egyik napról a másikra elkezdett az összes levél összeesni..
2024. júl. 17. 10:24
 1/9 anonim ***** válasza:
Dehidratáltság esetleg?
2024. júl. 17. 10:29
 2/9 anonim ***** válasza:
Talán csak nappal van igy,kevesebbet párologtasson.
2024. júl. 17. 10:34
 3/9 A kérdező kommentje:
Elég sűrűn locsolva van. Tettem alá mulcsot is. Az lehet probléma? Érett marhatrágya ment a földje közé ültetéskor.
2024. júl. 17. 10:38
 4/9 A kérdező kommentje:
2024. júl. 17. 12:03
 5/9 anonim ***** válasza:

Mennyi időnként öntözöd és mennyi vízzel? Mert nem nagyon bírja a mocsári létet, könnyen befulladnak a gyökerei. És arra jellemző, hogy egyik napról a másikra megmekken a fa.

A marhatrágya "bolti" zsákos volt? Akkor lehet baj, ha mégse volt érett.

A mulcs nem nagyon lehet gond, bár nem tudom, milyen anyagról van szó.

2024. júl. 17. 19:18
 6/9 A kérdező kommentje:
Ebben a melegben minden este meglocsoltam egy egy kanna vízzel. Az sok neki? Eddig nagyon szépen fejlődött. Bolti zsákot volt, a kertészetben vettem. Fenyőkéreg mulcs. Ha befulladt a levele, akkor kifog pusztulni az öntözés ritkítása ellenére is? :(
2024. júl. 17. 20:41
 7/9 anonim ***** válasza:
46%

Ha elhaltak a gyökerek, akkor már nincs mit tenni. Legfeljebb reménykedni, hogy maradt még valamennyi élő, ami életben tartja a fát. Szerintem elég reménytelen a helyzet. De majd meglátod, hátha mégis életben marad. Akkor tavasszal egy nagyon erős metszésre lesz szüksége.

Én ültetéskor a lombját visszametszettem volna, és most tartanék a 10. kanna víznél. Hiába van sok ág, ha az összes gyökere egy apró kis helyen van.

(A trágyával meg a mulccsal valószínűleg nincs gond.)

2024. júl. 17. 21:06
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat! Megfogadom a jövőre nézve.
2024. júl. 17. 21:25
 9/9 anonim ***** válasza:

Sok neki ez a meleg,jó lenne egy eső mert a természetes víz a legjobb

Nincs gondja csak a meleg.

2024. júl. 18. 08:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!