Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogy menthetném meg a cserepes...

Hogy menthetném meg a cserepes rózsámat?

Figyelt kérdés

Múlt héten kaptam egy gyönyörű cserepes rózsát. Tele volt virággal, egészséges volt. Locsoltam is. Azonban elkezdett száradni. Már alig van néhány ép levele.

Esetleg nem bírja ezt a hőséget? Nincsen klímám sajnos, több mint 30 fok van a házban.

Nem szeretném, hogy kipusztuljon. Hogy menthetném meg?

2024. júl. 13. 21:53
 1/5 anonim ***** válasza:
Néha nem árt neki a tápoldat sem.Permetezni is kellene .A miénk kint van a teraszon félig a napon.
2024. júl. 13. 22:03
 2/5 anonim ***** válasza:
A rózsa sokat kibír, hiszen szabadföldbe is kiültethető. A te rózsád azért haldoklik, mert nemrég került ki a párás üvegházból, netán még begyökeresedve sem volt tökéletesen. Húzz rá lazán egy átlátszó fólia zacskót, esetleg előtte vágd vissza a hosszú hajtásokat, tedd árnyékos helyre és ne hagyd kiszáradni. Aztán reménykedj....
2024. júl. 13. 22:04
 3/5 A kérdező kommentje:

Ennek már nincsenek hosszú hajtásai, sőt semmilyen hajtásai nincsenek. Ez ilyen kis benti cserepes rózsa. Párom vette a virágosnál meglepetésként. Nálam meg így tönkrement egyetlen hét alatt :(

Az átlátszó fóliás dolgot kipróbálom. Köszi!

2024. júl. 13. 22:28
 4/5 anonim ***** válasza:

Benti cserepes rózsa nem létezik. A fényhiány a fő baja, ki kellene tenni szabadba. Már a virágosnál elkezdődött a probléma, mert nála is bent volt, csak mivel te se raktad ki, ezért már nem bírta tovább.

Persze, nagyobb cserépbe ültetni ilyenkor kötelező, mert a kicsi és laza talajú cserépbe nem sok víz fér el, szóval, lehet, hogy rendszeres kiszáradás is társult a fényhiány mellé.

2024. júl. 14. 05:34
 5/5 A kérdező kommentje:

Rendben. Én ezeket nem tudtam. Nem vagyok virágszakértő.

Csak a szobámba leraktam, locsoltam.

Kiteszem a szabadba, hátha..

2024. júl. 14. 08:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!