Hogy menthetném meg a cserepes rózsámat?
Múlt héten kaptam egy gyönyörű cserepes rózsát. Tele volt virággal, egészséges volt. Locsoltam is. Azonban elkezdett száradni. Már alig van néhány ép levele.
Esetleg nem bírja ezt a hőséget? Nincsen klímám sajnos, több mint 30 fok van a házban.
Nem szeretném, hogy kipusztuljon. Hogy menthetném meg?
Ennek már nincsenek hosszú hajtásai, sőt semmilyen hajtásai nincsenek. Ez ilyen kis benti cserepes rózsa. Párom vette a virágosnál meglepetésként. Nálam meg így tönkrement egyetlen hét alatt :(
Az átlátszó fóliás dolgot kipróbálom. Köszi!
Benti cserepes rózsa nem létezik. A fényhiány a fő baja, ki kellene tenni szabadba. Már a virágosnál elkezdődött a probléma, mert nála is bent volt, csak mivel te se raktad ki, ezért már nem bírta tovább.
Persze, nagyobb cserépbe ültetni ilyenkor kötelező, mert a kicsi és laza talajú cserépbe nem sok víz fér el, szóval, lehet, hogy rendszeres kiszáradás is társult a fényhiány mellé.
Rendben. Én ezeket nem tudtam. Nem vagyok virágszakértő.
Csak a szobámba leraktam, locsoltam.
Kiteszem a szabadba, hátha..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!