Hogyan kell visszavágni a sövényt?
van egy kb. 2,3-2,5m magas sövény, amit szeretnék legalább 1,7m vissza vágni.
Persze kifeszítek egy zsinórt, ami vezetőként fog szolgálni, de hogyan vágjam vissza? Gondoltam láncfűrészre, de nem tudom, mennyire jó ötlet az. :)
Köszönöm a tanácsokat.
Még nem csináltam ilyet, lehet hogy hülyeséget mondok, de kezdőként én először a vastagabb ágakat vágnám el sorban, egyenként kb. a vezető kötél magassága ALATT pár centivel, hogy ne lógjanak ki az elmetszett vastag részek a levelek közül később.
Utána már sövényvágó ollóval lehet szépen haladni vonalban, már csak a vékony ágakat kell elnyesni vízszintesen.
Keress videókat a sövénynyírásról, van sok!
Van egy makita elektromos sövényvágóm, és egy kézi ollóm is. Amiért felmerült bennem a kérdés, az az, hogy a vastag ágakat a sövényvágó biztos nem viszi, meg sem kísérlem, esélytelen. A kézi ollóval is.
Gondoltam arra, hogy "benyúlok" a sövénybe, és ott a vastagabb ágakat kézzel vágom el. De nagyon sűrű, és biztos lesz anyázás közben, amit nem volna jó. :)
Kipróbálom a láncfűrészt, ha nem megy, marad a kézzel benyúlás.
Köszönöm a tippeket. Beszámolok az eredményről majd. :)
Szoktam vastagabb ágakat is sövényvágóval jól viszi
Persze függ attól mennyire vastag.
Láncfűrész nem jó sövényte.
Jobb lenne ezt legalább 1.5 re vissza vágni.Ebben már sok olyan van,ami a sövényvágót elakasztja .Én lánc fűrésszel csináltam.Mennél lejjebb vágod annál könnyebb.Erősebbek az ágak a lánc kevésbé tolja össze maga előtt.
Fokozatosan lehet haladni,a levágottakat félre kell dobni.
Kb 1 év alatt sok hajtás lesz,ezt már lehet egyenletesre nyírni.
Nyirás után jól jön neki a víz.
Megfogadtam a tanácsot, és kb. 1,5m let végül.
Láncfűrésszel benyúltam, a vastagabb ágakat elvágtam, majd a megmaradt vékonyabbakat a sövényvágóval kb. egyenesre vágtam.
Először próbáltam zsinórozni, de nem igazán működött, az első fél percben elvágtam. :) Így hát belőttem a magasságot, és szemre végig vágtam.
Teljesen jó lett. Csak most nagyon fura az udvar, hogy hirtelen fele akkora lett a sövény. :D
A levágott részt (ami rengeteg volt) pedig szecskázóval felaprítottam, és remek mulcs lett belőle.
Köszönöm nektek a tippeket, és a bátorítást.
Meg vagyok elégedve a végeredménnyel :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!