Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogyan kell visszavágni a...

Hogyan kell visszavágni a sövényt?

Figyelt kérdés

van egy kb. 2,3-2,5m magas sövény, amit szeretnék legalább 1,7m vissza vágni.

Persze kifeszítek egy zsinórt, ami vezetőként fog szolgálni, de hogyan vágjam vissza? Gondoltam láncfűrészre, de nem tudom, mennyire jó ötlet az. :)

Köszönöm a tanácsokat.

júl. 11. 00:14
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Sövényvágó gép nem ártana de ha abba nem invesztálnál, akkor egy sövény vágó ollót már pár ezer ft.-ért lehet kapni. Láncfűrész.. nem tudom, kicsit veszélyes megoldás, de amúgy Szerintem tolná maga előtt a vékony ágakat. A sövényvágó gép hasonlóan működik, de teljesen más a fogazata.
júl. 11. 00:23
 2/8 anonim ***** válasza:

Még nem csináltam ilyet, lehet hogy hülyeséget mondok, de kezdőként én először a vastagabb ágakat vágnám el sorban, egyenként kb. a vezető kötél magassága ALATT pár centivel, hogy ne lógjanak ki az elmetszett vastag részek a levelek közül később.

Utána már sövényvágó ollóval lehet szépen haladni vonalban, már csak a vékony ágakat kell elnyesni vízszintesen.

Keress videókat a sövénynyírásról, van sok!

https://www.youtube.com/watch?v=v6CmMziJeNA

https://www.youtube.com/watch?v=6Yczov6ZqXQ

júl. 11. 02:19
 3/8 A kérdező kommentje:

Van egy makita elektromos sövényvágóm, és egy kézi ollóm is. Amiért felmerült bennem a kérdés, az az, hogy a vastag ágakat a sövényvágó biztos nem viszi, meg sem kísérlem, esélytelen. A kézi ollóval is.

Gondoltam arra, hogy "benyúlok" a sövénybe, és ott a vastagabb ágakat kézzel vágom el. De nagyon sűrű, és biztos lesz anyázás közben, amit nem volna jó. :)

Kipróbálom a láncfűrészt, ha nem megy, marad a kézzel benyúlás.

Köszönöm a tippeket. Beszámolok az eredményről majd. :)

júl. 11. 08:18
 4/8 anonim ***** válasza:
82%

Szoktam vastagabb ágakat is sövényvágóval jól viszi

Persze függ attól mennyire vastag.

Láncfűrész nem jó sövényte.

júl. 11. 08:42
 5/8 anonim ***** válasza:

Jobb lenne ezt legalább 1.5 re vissza vágni.Ebben már sok olyan van,ami a sövényvágót elakasztja .Én lánc fűrésszel csináltam.Mennél lejjebb vágod annál könnyebb.Erősebbek az ágak a lánc kevésbé tolja össze maga előtt.

Fokozatosan lehet haladni,a levágottakat félre kell dobni.

Kb 1 év alatt sok hajtás lesz,ezt már lehet egyenletesre nyírni.

Nyirás után jól jön neki a víz.

júl. 11. 10:56
 6/8 mindentudó99 ***** válasza:
Láncfűrésszel szoktam más nem viszi
júl. 11. 11:53
 7/8 A kérdező kommentje:

Megfogadtam a tanácsot, és kb. 1,5m let végül.

Láncfűrésszel benyúltam, a vastagabb ágakat elvágtam, majd a megmaradt vékonyabbakat a sövényvágóval kb. egyenesre vágtam.

Először próbáltam zsinórozni, de nem igazán működött, az első fél percben elvágtam. :) Így hát belőttem a magasságot, és szemre végig vágtam.

Teljesen jó lett. Csak most nagyon fura az udvar, hogy hirtelen fele akkora lett a sövény. :D

A levágott részt (ami rengeteg volt) pedig szecskázóval felaprítottam, és remek mulcs lett belőle.

Köszönöm nektek a tippeket, és a bátorítást.

Meg vagyok elégedve a végeredménnyel :)

júl. 18. 09:28
 8/8 anonim ***** válasza:
#7 Jó hírt! :)
júl. 18. 14:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!