Kezdőoldal » Otthon » Kert » Most ültettem először cukkinit...

Most ültettem először cukkinit, kb egy hete jelentek meg rajta az első virágok de ahogy utána néztem és megvizsgáltam ez mind hím nemű virág, nagyrésze le is hullott. Írták hogy a női ivarúak késõbb jelennek meg. Ez természetes lehet?

Figyelt kérdés

#kert #virág #cukkini #termés #Hím ivarú #Nő ivarú
júl. 10. 14:35
 1/4 anonim ***** válasza:
82%
Ne aggódj, lesz ott cukkini. Ez egy szapora növény.
júl. 10. 14:47
 2/4 anonim ***** válasza:
83%

Nagyon elkéstél vele, a cukkini nem nagyon tolerálja a 35+ fokokat. Ilyen hőségben nem feltétlenül köt, akkor se, ha vannak nővirágok. Vagy ha köt, akkor eldobálja a kicsi terméseket.

De amúgy természetes az is, hogy először csak porzós virágok vannak, meg az is, hogy ezek hőségben rövid életűek, meg az is, hogy a virágpor az extrém hőségben nem működik, kiszárad.

Ha mégse lesz 40 fok, amitől leégnek a cukkini levelei, akkor is jön még vagy 8 nap nagy hőség, amikor nem nagyon várható termés. Utána meg majd meglátjuk.

júl. 10. 15:37
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Így van, ahogy a kettes írja.

Én áprilisban ki szoktam már ültetni, akkor a nagy kánikula előtt terem, mikor bejön a tartós 32+ fok, leáll a terméssel, kínlódik, szenved, mikor lemegy a kánikula, megint szokott teremni valamennyit.

júl. 10. 17:48
 4/4 A kérdező kommentje:
Hát akkor remélem a legjobbakat, a magok csomagolásán és a neten is az volt hogy még időben ültethetem ezért próbáltam meg. Maga a növény szép, valamennyit csak ad majd.
júl. 10. 21:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!