Kezdőoldal » Otthon » Kert » A telekszomszédom a "határra"...

A telekszomszédom a "határra" részben élősövényt, ribizlit és egyéb cserjeféléket ültetett! Ezek a növények az évek során "hatalmasra" nőttek és akadályozzák a kertem művelését!Kéréseim eredménytelenek.Mit tehetek?!

Figyelt kérdés

2024. júl. 9. 06:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
95%
A te oldaladon megnyírod őket.
2024. júl. 9. 07:22
 2/12 anonim ***** válasza:
20%
Birtokvédelmet kérsz az önkormányzattól.
2024. júl. 9. 07:26
 3/12 anonim ***** válasza:
63%
#2 Te sem vagy tisztában a birtokvédelem fogalmával.
2024. júl. 9. 08:01
 4/12 anonim ***** válasza:
92%
Simán megmetszed, ennyi.
2024. júl. 9. 08:32
 5/12 anonim ***** válasza:
76%

Egy ribizlibokor aligha akadályozza a kerted művelését.

Én simán leszedném róla a ribizlit a magam oldalán és mindegyikünk jól járt.

2024. júl. 9. 10:06
 6/12 anonim ***** válasza:
82%
Ribizlibokor max. 1 méteresre nő meg, de inkább 50-70 cm a jellemző, ráadásul kb. 10 évig él csak.
2024. júl. 9. 11:25
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Nálam a szomszéd 1m-re a kerítéstől 3 fenyőt ültetett 30-40 éve. Most mindhárom 20 méter magas és az ágak harmada átlóg hozzánk, árnyékol, semmi nem terem meg alatta és folyamatosan hullajtják a tobozokat. Emellett egy csomó tiszafa van mellettük és folyamatosan felszívódó permettel nyomja őket teli. A kertész azt mondta, ne együnk meg semmit, ami a kerítéstől 3-4 méterre nő. :( (10 m széles a kert és 40m hosszú). Na ez az akadályozás. :( Annyit csinál, hogy átj9n néha metszeni és szól, ha lesz permetezés.. hát köszi.
2024. júl. 9. 12:09
 8/12 anonim ***** válasza:
24%
Lepermetezed gázolajjal vagy valami brutál gyomirtóval.
2024. júl. 9. 14:42
 9/12 anonim ***** válasza:
39%
Sajnos nagyon sok a bunkó szomszéd, aki nem veszi figyelembe ültetéskor a törvényt, hogy milyen fát milyen messze kell ültetni a telekhatártól, csak az számít, hogy neki a telke közepe üres maradjon. Utólag meg már nemigen lehet mit tenni, hiába is volt szabálytalan. Sajnos a magyar törvények rettentő rosszak e tekintetben, nem ártana már erre is odafigyelnie a kormánynak, mert ma már nem azok az állapotok a jellemzők, mint száz évvel ezelőtt voltak.
2024. júl. 9. 14:44
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Ki van mérve a telekhatár? Van-e kerítés a vitás oldalon? Én is így jártam, de nem vitatkoztam. zöld, átláthatóság akadályozó fonatot feszítettem a lerítésemre..-a szomszédnál most nőhet minden...

....kedvességből bambuszt ültettem a kerítés mellé..

nincs, és nem is lesz vita.

2024. júl. 9. 15:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!