Kalciumot tényleg nem szabad permetezni massal?
Figyelt kérdés
Pl egy NPK lombtrágya kiegészítéseként
Azt mondtak kicsapodik vagy mi fene
Vagy öntözve esetleg
jún. 25. 06:47
1/3 anonim válasza:
A Greenman agrot lehet a gyártó szerint . Tavaly nyáron én is így permeteztem és minden oké volt. Idén még nem volt szükséges.
2/3 anonim válasza:
A Greenman Agro mikrobiológiai készítmény és NEM NPK műtrágya! A műtrágya foszfát (foszfor) tartalma mindenképpen elreagál a kálciummal és oldhatatlan csapadékba viszi a vízoldható kálciumot. [Általános iskolás kémia.] Nyilván nem szabad keverni NPK lombtrágyával!
3/3 anonim válasza:
Kipróbáltam üvegpohárban, nálam kicsapódott.
Azt nem tudom, hogy mennyire általános. Lehetséges olyan adalék, amitől egy bizonyos kalcium és egy bizonyos általános levéltrágya bírni fogja egymást. (Ahogy pl. a Vegasol RS-ben is össze van keverve a réz meg a kén, amik alapból szintén kicsapnák egymást.) De alapból inkább permetezz egy nap különbséggel. Mivel ezeknél nem kell olyan tökéletes fedettséget elérni, mint a növényvédőszereknél, így még a fákra is elég a széllel rávitetni az egyik oldalról, ha jobb lehetőség nincs.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!