Kezdőoldal » Otthon » Kert » Nem tudom, mit csináljak?

Nem tudom, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Madarak fészkeltek be a házunk szigetelésébe. Ahogy jön be a házba vezeték ott volt egy kis rés és gondolom úgy sikerült befészkelniük.Engem különösképp nem zavarnak, viszont aggódom mennyi kárt tehetnek ott, illetve alattuk van a fürdő szellőzője és folyton tele szarják és a bejárati ajtó előtti lépcsőt is.

Nem tudom mit csináljak velük. Mikor költöznek el a fészekből?

jún. 21. 08:25
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Különösebb kárt nem fog okozni, vagy ha okozott most már mindegy, hiszen ott a fészek. Szóval én nem piszkálnám, várd meg amíg kirepulnek a fiókák. Milyen madár fèszkelt oda? Mert pl a cinege 20-22 napig eteti fiókákat. Arra figyelj,hogy mikor repülnek ki a madarak. Ha megtörtént akkor távolítsd el a fészket és tomd be a rést, mert sok madár akár kétszer is költ és megjelenhet egy második feszekalj. Ürülek ellen maximum ilyen "fecskepelenkát " lehet felszerelni ami gyakorlatilag egy falra szerelhető tálca a fészek alatt.
jún. 21. 08:50
 2/3 anonim ***** válasza:
Minden rést ki kell tölteni malterral, szellőzőkre rácsot tenni. Nálad még a jobbik eset van amúgy, tudsz védekezni, van ahol a harkályok fejtik ki a szigetelést, lyukakat csinálnak több helyen, tudtommal erre nincs még megoldás.
jún. 21. 13:38
 3/3 A kérdező kommentje:

Őszintén szólva nem tudom milyen madarak de olyan cinege szerűnek tűnnek. Nem tudom mióta lehetnek ott madarak mert 2 hónapja költöztünk ide és már akkor észrevettük, hogy rengeteg a hungarocel a lépcsőnél de egyszerűen akkor még nem is gondoltuk, hogy madarak miatt van, azt hittük szomszédtól jön át (sorház),mert ők épp újítanak.

Szerencsére van a szellőzőn rács.

Figyelgetjük akkor őket mikor mennek el..

Köszi a válaszokat.

jún. 21. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!