Kezdőoldal » Otthon » Kert » A kertben növő menta lehet...

A kertben növő menta lehet mérgező?

Figyelt kérdés
Már itt volt, amikor ideköltöztünk. Néztem leírást meg képeket arról, hogy a fodormentát és a borsmentát hogyan lehet megkülönböztetni, de annyi féle menta létezik, nem tudom, hogy van-e esély arra, hogy amit a kertben találok, az valami mérgező fajta, vagy pedig ehető / teaként iható.

jún. 14. 15:47
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Én ezt az egy fajtát találtam, mint mérgező.

Kertben nem hiszem, hogy mérgező lenne, az véletlenül ritkán terem valahol ott, aki meg szándékosan mentát ültet, biztos, hogy fogyasztásra teszi, ne aggódj.

jún. 14. 16:26
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Ja, én is ezt akartam írni, hogy a mentát nyilván azért ültette az előző tulajdonos, hogy felhasználja. És magának nem fog mérgezőt ültetni.

Egyes rovarokra nézve persze mérgező, ezért is fejlesztette ki a növény a mentaolajat, ez egy védekezési mód.

(A bolti növényvédőszerek egy része is hasonlóan működik, rovarokra mérgező, emberekre csak nagyon nagy mennyiségben.)

jún. 15. 06:41

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!