A kertben növő menta lehet mérgező?
Figyelt kérdés
Már itt volt, amikor ideköltöztünk. Néztem leírást meg képeket arról, hogy a fodormentát és a borsmentát hogyan lehet megkülönböztetni, de annyi féle menta létezik, nem tudom, hogy van-e esély arra, hogy amit a kertben találok, az valami mérgező fajta, vagy pedig ehető / teaként iható.jún. 14. 15:47
1/2 anonim válasza:
Én ezt az egy fajtát találtam, mint mérgező.
Kertben nem hiszem, hogy mérgező lenne, az véletlenül ritkán terem valahol ott, aki meg szándékosan mentát ültet, biztos, hogy fogyasztásra teszi, ne aggódj.
2/2 anonim válasza:
Ja, én is ezt akartam írni, hogy a mentát nyilván azért ültette az előző tulajdonos, hogy felhasználja. És magának nem fog mérgezőt ültetni.
Egyes rovarokra nézve persze mérgező, ezért is fejlesztette ki a növény a mentaolajat, ez egy védekezési mód.
(A bolti növényvédőszerek egy része is hasonlóan működik, rovarokra mérgező, emberekre csak nagyon nagy mennyiségben.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!