Mit ajánlotok Tuja helyett?
Most vettünk házat, és sajnos a kertünk eléggé "nyitott" a szomszédok felé. Nincs velük baj, és én se csinálok semmi olyat a kertben amit ne láthatnának, csupán a privát zóna kialakítása lenne a cél.
Én úgy gondoltam hogy ültetek pár tuját a kerítés mentén, de sajnos egyre több helyen olvasható meg látható is, hogy ilyen-olyan okokból elbarnulnak, kipusztulnak.
Mi lehet a legjobb választás tuja helyett? Minél magasabb növényre lenne szükségem ami ilyesmi alakú.
7#
Akkor is jó neked a leyland ciprus, én is természetes méretében akarom meghagyni, ami akár 8-9 méter is lehet. A Green Rocket-et vettem, de még szóba jöhet a Blue Jeans is.
Nem nyírt sövénynek is kiváló, ha a tetejét nem vágod le, fajtától függően a Leyland ciprus 6-8, de van amelyik 10 méter magas lehet. Az utcánkban van a Gold Rider fajtája és 10 méter magasan vágták tavaly el a tetejét.
Nekem a Green Rocket az első évben nem túl sokat, kb. 60 (!) centit nőtt (mivel gyökérre is dolgozott erősen), az idén meg látom, hogy többet fog nőni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!